Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.04.2020 19:06:00

Kraj připravuje dotační program na ochranné prostředky pro dopravce

Kraj připravuje dotační program na ochranné prostředky pro dopravce

Ministerstvo dopravy ČR poskytne prostřednictvím svého dotačního programu na ochranné chemické prostředky a ochranné pomůcky pro veřejnou dopravu krajům a vybraným dopravcům sto milionů korun.

Na Královéhradecký kraj v něm připadá zhruba půl druhého milionu. Následně kraj zveřejní vlastní dotační program určený dopravcům, kteří provozují veřejnou dopravu na území Královéhradeckého kraje.

„Nový dotační program má dopravcům pomoci s náklady, které jim vznikly v souvislosti s opatřeními na snížení rizika přenosu onemocnění COVID-19 při cestování veřejnou dopravou. Dotace se jim bude zpětně poskytovat na opatření, která provedou během března a dubna,“ vysvětlil první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství.

Výše dotace poskytované ministerstvem dopravy se pro jednotlivé kraje počítala podle počtu přepravených osob v daném kraji za jeden rok. Pro konkrétní dopravce je tedy stanovena předpokládaná částka, kterou by neměli překročit.  V takovém případě jim krajská dotace pokryje 100 procent nákladů. Podpora je určena jak pro autobusovou, tak i pro drážní dopravu.

Dotační program 20RRD08 musí ještě schválit Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje. Žádosti pak bude možné podávat od 4. 6. do 18. 6. 2020.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama