Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.09.2021 4:52:00

Návštěva z Banskobystrického kraje

Návštěva z Banskobystrického kraje

Předseda Banskobystrického samosprávného kraje Ján Lunter navštívil na pozvání hejtmana Martina Červíčka Královéhradecký kraj.

Oba regiony pojí od roku 2003 partnerství, které by se podle obou představitelů mělo dále prohlubovat a rozšiřovat do dalších oblastí. Během dvou dnů strávených na východě Čech navštívila slovenská delegace například zemědělskou společnost Mžany, státní zámek Hrádek u Nechanic a krajské dožínky v Hradci Králové.

„S partnery jsme diskutovali o dosavadní spolupráci našich regionů a o konkrétních možnostech jejího využití – především v oblastí cestovního ruchu, inovací a regionálního rozvoje, v sociální oblasti, školství či zemědělství, které jde v tomto směru příkladem. Tamní zemědělci začali s kolegy z Hradecka spolupracovat mnoho let před vznikem českých i slovenských krajů,“ říká hejtman Martin Červíček.

I letos proto doplnili delegaci z Banskobystrického kraje zástupci slovenských zemědělců. Součástí oficiálního programu tak byla návštěva zemědělské společnosti v Mžanech, jejíž vedení prezentovalo výsledky spolupráce s vysokými školami v oblasti rostlinné výroby a pochlubilo se také úspěchy v chovu sumečka afrického, který obydlel bývalý kravín v Sověticích. Slovenská delegace zavítala i na krajské dožínky v Hradci Králové.

„Byla to velmi cenná výměna zkušeností s čerpáním evropských a národních dotací, řešením legislativních problémů nebo fungováním krajů v rámci veřejné správy. Věřím, že tato spolupráce se bude nadále úspěšně rozvíjet,“ zhodnotil hejtman Martin Červíček.

Na zajištění oficiálního programu se kromě krajských samospráv z obou zemí podílela také Regionální agrární komora Královéhradeckého kraje a Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama