Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.02.2019 7:31:00

Skončila první jednání s autobusovými dopravci

Skončila první jednání s autobusovými dopravci

Včera skončilo první kolo jednání o nových smluvních podmínkách na zajištění veřejné autobusové dopravy v Královéhradeckém kraji.

 Krajský úřad jednal se zástupci osmi dopravních firem, které mu k 31. 3. vypověděly smlouvy. Se sedmi se dohodl. S posledním dopravcem se zástupci kraje znovu sejdou v pondělí 25. 2.

„Tento týden proběhlo první kolo jednání s dopravci, kteří kraji vypověděli smlouvy k 31. 3. Na pokračování působení v rámci veřejné autobusové dopravy jsme se dohodli se sedmi dopravními firmami z osmi. Jednání s posledním dopravcem budeme opakovat v pondělí 25. 2.,“ sdělil první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za dopravu. Dodal, že sedm z osmi dopravců na základě jednání potvrdilo, že autobusovou dopravu v regionu od 1. 4. zajistí.

Královéhradecký kraj musel přistoupit na předčasné jednání o nových smluvních podmínkách z důvodu odstoupení osmi z jedenácti dopravců k 31. 3. 2019, kteří zajišťují 97 % veřejné linkové dopravy v regionu.

Jmenovitě se jedná o firmy: Arriva Východní Čechy, Audis Bus, BusLine KHK, CDS Náchod, ČSAD Ústí nad Orlicí, Krkonošská autobusová doprava Vrchlabí, P-transport a Trutnovská autobusová doprava.

„Od dopravců jsme si vyžádali podklady, díky kterým jsme s nimi mohli vést konkrétní jednání a hledat shodu v oprávněnosti předložených nabídek,“ doplnil náměstek Červíček s tím, že nově nasmlouvané podmínky na veřejnou dopravu bude schvalovat rada kraje.

Královéhradecký kraj ročně u autobusových dopravců objednává na 18,5 milionu kilometrů za více jak 366 milionů korun. Od roku 2020 by měly autobusy jezdit v rámci nových smluv s předpokladem platnosti na dobu deseti let, na kterou vedení kraje loni vypsalo veřejnou soutěž.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama