Mgr. Martin Kupka

  • ODS
  • ministr dopravy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.02.2019 14:01:00

Ministerstvo zemědělství špatně kontrolovalo dotační podmínky

Ministerstvo zemědělství špatně kontrolovalo dotační podmínky

Kontrolní výbor PS na své dnešní schůzi projednal EU REPORT 2018, Zprávu o finančním řízení prostředků EU v ČR, který potvrzuje, že přes vládní vyjádření stále hrozí ČR, že přijde o evropské zemědělské dotace vyplacené ve výši 7,5 mld. Kč.

„Komise oprávněně kritizuje ministerstvo zemědělství za to, že špatně kontrolovalo plnění podmínky ‚aktivního zemědělce‘ a nezajistilo, aby dotace pobírali jen ti, kteří se zemědělství aktivně věnují. ODS opakovaně kritizuje vládu za to, že více než malé zemědělce a rodinné farmy podporuje velké zemědělské podniky. EU REPORT 2018 nám v tomto dává za pravdu,“ říká místopředseda ODS Martin Kupka.

„Ukazuje to, že přístup vlády v podpoře velkých a v přerozdělování může být velmi ošidný. V otázce podpory podnikatelů nejen v zemědělství je potřeba přestat házet aktivním občanům klacky pod nohy a naopak vytvořit přehledný právní řád a zjednodušit podnikání v České republice,“ dodává Vojtěch Munzar, místopředseda kontrolního výboru.

Report se rovněž kriticky vyjadřuje ke stavu českého eGovernmentu, kdy upozorňuje, že podle ukazatele „digitální veřejné služby“ obsadila Česká republika 22. místo v rámci zemí EU. Na umístění ČR se dle NKÚ odráží zejména skutečnost, že ostatní země jsou schopny v oblasti rozvoje eGovernmentu realizovat požadované změny a přijímat související legislativu mnohem rychleji. „Proto v Poslanecké sněmovně připravujeme zákon o právu občana na digitální službu, aby se užitečné digitální služby dostaly k veřejnosti co nejrychleji,“ dodává Martin Kupka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama