Mgr. Martin Kupka

  • ODS
  • ministr dopravy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.12.2022 19:19:00

S kosmickými daty nakládejme zodpovědně

S kosmickými daty nakládejme zodpovědně

Komentář na facebookovém profilu k jednání evropských ministrů zodpovědných za oblast kosmických aktivit

Mám za sebou poslední jednání evropských ministrů zodpovědných za oblast kosmických aktivit během našeho českého předsednictví. Jednali jsme především o efektivním využívání družicových dat v našich každodenních životech. Kdo z Vás používá chytrý telefon, tak to zná – navigace, aplikace o počasí, mapy – nic z toho by nefungovalo bez kosmických dat. Proto pokládám za důležité, abychom s nimi v Evropě nakládali efektivně. Představuje to velkou příležitost i pro naše firmy a průmysl, aby se staly světovými technologickými lídry.

Na dnešním jednání jsem své kolegy také informoval o velkém úspěchu našeho předsednictví, kdy se nám podařilo dohodnout znění nařízení k programu Secure Connectivity, nyní nazvaný jako IRIS2, jehož cílem je výstavba kosmické infrastruktury mnoha set družic, které budou poskytovat bezpečné, spolehlivé a dostupné internetové spojení pro uživatele z EU.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama