Mgr. Martina Berdychová

Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.11.2020 22:09:00

Kraj ocení dobrovolníky, kteří udržují historické dědictví

Kraj ocení dobrovolníky, kteří udržují historické dědictví

Královéhradecký kraj v roce 2021 udělí Ceny za příkladnou realizaci obnovy architektonického dědictví. Chce tak ocenit dobrovolníky, kteří pečují a udržují historické dědictví. Nominace je možné podat od 1. ledna 2021.

 V Královéhradeckém kraji se nachází značný počet kulturních památek, které jsou evidovány jako státem chráněné historické statky, a mnohem větší počet historických staveb a uměleckých děl, které mají svůj místní význam.

„Toto historické dědictví je významným dokladem nejen umělecké úrovně našich předků, ale i významným cílem turistů z České republiky i zahraničí. Všem těmto objektům se pro jejich údržbu, opravu i propagaci historického dědictví kromě profesionálních pracovníků památkové péče věnuje velké množství fyzických osob, spolků, obcí, firem a podobně. Královéhradecký kraj chce tuto činnost ocenit a zejména je podpořit pro jejich další činnost a výchovu mladých generací k úctě a obnově historického dědictví,“ říká náměstkyně pro kulturu a cestovní ruch Martina Berdychová.

Cena za příkladnou realizaci obnovy architektonického dědictví v Královéhradeckém kraji, významný počin a dlouhodobý přínos památkové péči v Královéhradeckém kraji bude udělována každoročně počínaje rokem 2021. Cena se skládá ze dvou kategorií, přičemž každou kategorii tvoří dvě podkategorie.

V první kategorii bude cena udělena za obnovu nemovité kulturní památky, případně stavby nacházející se na území památkové rezervace či památkové zóny v Královéhradeckém kraji. Tuto cenu kraj udělí v podkategoriích stavební obnova a restaurování.

Druhá kategorie ocení významný počin a dlouhodobý přínos památkové péči na území Královéhradeckého kraje. Tato cena bude udělena v podkategoriích iniciativní přístup k záchraně a obnově konkrétního objektu nebo skupiny objektů a za dlouhodobou cílenou činnost popularizační, přednáškovou, publikační a podobně.

Nominaci na držitele ocenění může podat jakákoliv fyzická nebo právnická osoba v souladu s pravidly. Nominaci pro daný kalendářní rok je nutné podat od 1. ledna do 28. února na příslušných tiskopisech ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama