Mgr. Martina Berdychová

Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.12.2018 21:32:00

Kraj otevřel zrekonstruovaný školní statek v Hořicích

Kraj otevřel zrekonstruovaný školní statek v Hořicích

Žáci zemědělské akademie v Hořicích mají možnost se vzdělávat v nejmodernějším prostředí.

Oficiálně předat do užívání rekonstruovaný objekt za více než 90 milionů korun škole dnes přijeli představitelé kraje náměstkyně hejtmana Martina Berdychová a radní Václav Řehoř.

„Zemědělský školní statek je jediným zařízením v našem kraji. Nově dostává moderní podobu. Ukončená obnova objektů statku není posledním krokem úprav areálu. Naší společnou vizí je vytvořit v Hořicích zemědělské hospodářství, které by nabízelo aktivity i základním školám a široké veřejnosti. A protože o absolventy zemědělských škol je velký zájem, tak také chceme, aby byli co nejlépe připraveni pro vstup na trh práce,“ vysvětluje Martina Berdychová odpovědná za oblast školství.

„Modernizace školního statku v Hořicích zahrnovala stavební práce, vybudování nové odborné učebny, úpravy areálu cvičných stájí a také zajištění propojení školního hospodářství a terénních úprav. V rámci pořízení nového vybavení se žáci školy se setkají s úplně novými technologiemi, které výuku přiblíží modernímu podnikatelskému prostředí,“ doplňuje radní Řehoř.

Projekt Modernizace cvičné stáje pro skot Gymnázia, střední odborné školy, středního odborného učiliště a vyšší odborné školy Hořice za více než 90 milionů korun byl podpořen z Integrovaného regionálního operačního programu. Zemědělská akademie v Hořicích je po dokončené rekonstrukci chovných stájí jednou z nejmodernějších škol ve svém oboru v kraji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama