Mgr. Martina Berdychová

Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.08.2020 13:05:00

Mladí sportovci se mohou těšit do Olomouce

Mladí sportovci se mohou těšit do Olomouce

Rada Královéhradeckého kraje schválila účast mladých sportovců na Hrách X. letní olympiády dětí a mládeže České republiky, které se budou konat v Olomouckém kraji 20. až 25. června 2021.

V návrhu rozpočtu Královéhradeckého kraje je na olympiádu vyčleněna částka 2,5 milionu korun.

„Ráda vidím, pokud mladí tráví svůj volný čas aktivně. Sportu mnohdy věnují všechen svůj volný čas a zažívají tréninkovou dřinu. Jsem však přesvědčena, že to dělají s chutí a radostí a přeji jim prožít  báječný pocit ze zisku cenných kovů a dobrých umístění. Letní i zimní olympiády jsou největší a nejvýznamnější sportovní akcí, která je v naší republice pořádaná pro děti a mládež a naši krajští sportovci na ni nemohou chybět,“ říká náměstkyně hejtmana Martina Berdychová, která má ve své gesci sport a volnočasové aktivity. Dodává, že kraj vyšle do Olomouce nejvíce 316 členů výpravy, pro které je podle propozic naplánováno dvacet sportovních soutěží.

Olympiáda dětí a mládeže je republiková soutěž krajských reprezentací v kategoriích mladších a starších žáků a žákyň. Sportovcům navozuje atmosféru opravdových olympijských her a mladí účastníci zažijí kromě samotného sportování i zapálení olympijského ohně, slavnostní ceremoniály, život v olympijské vesnici a složení olympijské přísahy.

Všech uplynulých 18. ročníků se sportovci Královéhradeckého kraje aktivně účastnili a již pětkrát obsadili v celkovém bodování krajů medailové příčky. Celkově z minulých ročníků olympiád přivezli 421 medailí a  od roku 2003 reprezentovalo na Olympiádách dětí a mládeže Královéhradecký kraj celkem 3 194 členů krajských výprav, z toho 2 649 dětí.

„V našem kraji vyrůstají talentovaní sportovci, o kterých v příštích letech určitě uslyšíme. Olympiády s nimi prožíváme a fandíme jim a tuto akci každoročně finančně podporujeme. V návrhu rozpočtu Královéhradeckého kraje 2021 jsme na olympiádu vyčlenili 2,5 milionu korun,“ dodává náměstkyně Berdychová. Účast krajské výpravy musí ještě schválit zastupitelstvo na svém zářijovém zasedání.

Jubilejní Hry X. letní olympiády dětí a mládeže České republiky 2021 jsou 19. ročníkem Olympiád dětí a mládeže a proběhnou v termínu od 20. do 25. června  2021 v Olomouckém kraji (s možným posunem termínu na 27. června až  2. července 2021). 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama