Mgr. Martina Berdychová

Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.08.2018 16:04:00

Na olympiádu do Liberce pošleme výpravu 302 sportovců

Na olympiádu do Liberce pošleme výpravu 302 sportovců

Rada kraje doporučila zastupitelstvu schválit účast výpravy mladých sportovců – reprezentantů našeho kraje na Hrách IX. letní olympiády dětí a mládeže České republiky 2019.

 Sportovní událost, která je největší a nejvýznamnější multisportovní akcí svého druhu pořádaná v České republice pro děti a mládež se uskuteční 23. až 28. června 2019 na sportovištích v Libereckém kraji.

„Do Liberce pošleme výpravu 302 sportovců a vkládáme do nich velké naděje. V našem kraji vyrůstají talentovaní sportovci, o kterých v příštích letech určitě uslyšíme. Je skvělé vidět, jak děti upřednostňují aktivní trávení volného času, sportují a chtějí si porovnávat síly. Doufám, že podpora kraje namotivuje mládež k dalšímu sportovnímu snažení a třeba za několik let uvidíme některé z nich na velké olympiádě,“ říká náměstkyně hejtmana Martina Berdychová, odpovědná za oblast sportu.

Olympiáda dětí a mládeže je republiková soutěž krajských reprezentací v kategoriích mladších a starších žáků a žákyň. Sportovcům navozuje atmosféru opravdových olympijských her a mladí účastníci zažijí kromě samotného sportování i zapálení olympijského ohně, slavnostní ceremoniály, život v olympijské vesnici a složení olympijské přísahy.

Všech uplynulých 16. ročníků Olympiád dětí a mládeže se Královéhradecký kraj aktivně účastnil a čtyřikrát obsadil v celkovém bodování krajů medailové příčky. Jednotlivě si pak mladí sportovci z minulých ročníků přivezli 362 cenných kovů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama