Mgr. Martina Berdychová

Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.07.2018 19:06:00

Oceňujeme dovednosti tradičních výrobců

Oceňujeme dovednosti tradičních výrobců

Kraj hledá nového mistra rukodělné výroby, a proto vyzývá k předkládání nominací na titul Mistr tradiční rukodělné výroby Královéhradeckého kraje 2018.

Cena je určena tvůrcům v oblasti tradičních lidových řemesel, kteří ovládají dovednosti, postupy a technologie tradiční rukodělné výroby.

„Rada Královéhradeckého kraje uděluje cenu Mistr tradiční rukodělné výroby Královéhradeckého kraje za významný přínos v oblasti tradiční lidové kultury, a to tvůrcům v oborech lidových řemesel a těm, kteří se významně zasloužili o jejich udržování a rozvoj,“ sdělil hejtman Jiří Štěpán.

Cena je udělována každoročně zpravidla jí předává hejtman Královéhradeckého kraje za účasti člena Rady Královéhradeckého kraje s příslušnou gescí.

„Smyslem udělení této ceny je nejen ocenit dovednosti výrobců, ale také je podpořit a tím přispět k zachování tradičních technologií. Ocenění je obdobou titulu ‚Nositel tradice lidových řemesel‘, který uděluje Ministerstvo kultury ČR. Cena navazuje na ocenění Zlatý kolovrat, které se v Královéhradeckém kraji předávalo od roku 2002,“ doplnila náměstkyně pro oblast školství a kultury Martina Berdychová.

Návrhy na nominace přijímá Regionální pracoviště pro tradiční lidovou kulturu při Muzeu východních Čech v Hradci Králové.

Ocenění schvaluje Rada Královéhradeckého kraje na základě doporučení odborné komise.

• Kontaktní adresa: Muzeum východních Čech v Hradci Králové, Regionální pracoviště pro tradiční lidovou kulturu, Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové
• Kontaktní osoba: Mgr. Martina Vlčková, email:m.vlckova@muzeumhk.cz
Pravidla pro přidělení titulu a ostatní informace najdete ZDE.

Seznam oceněných od roku 2002 je zveřejněn na webových stránkách Královéhradeckého kraje a webových stránkách Muzea východních Čech v Hradci Králové, příspěvkové organizace.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama