Mgr. Milena Johnová

  • PRAHA SOBĚ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.05.2021 10:23:00

Po očkování se navíc nabídne nádherný výhled na jarní Prahu

Po očkování se navíc nabídne nádherný výhled na jarní Prahu

Metropolitní očkovací centrum zvýší kapacitu na 1600 naočkovaných lidí denně. Od června pak až na 2000.

Metropolitní očkovací centrum na Vyšehradě čeká v rámci května zvýšení kapacity až na 1 600 lidí, kterým by měla být podána denně vakcína proti nemoci covid-19. Hlavní město tímto krokem reaguje na plánované navýšení dávek od společnosti Pfizer. Od června je pak v plánu provoz rozšířit i na víkendy a denní kapacitu 2 000 obyvatel.

V následujících týdnech čeká Metropolitní očkovací centrum výrazné rozšíření kapacity. Centrum koncem března a začátkem dubna začínalo s očkováním přibližně 200 pacientů denně, ke konci minulého měsíce však podávalo vakcíny téměř tisícovce lidí denně a v následujících týdnech by se měla kapacita navýšit na 1 600 očkovaných za den. Od června by se v centru na Vyšehradě navíc mohly podávat vakcíny i o víkendu a kapacita bude až 2 000 klientů denně.

„V Metropolitním očkovacím centru jsme doposud podali vakcínu už téměř patnácti tisícům lidí, kteří nejvíc oceňují přátelské prostředí a milý, kompetentní personál i rychlý a hladký průběh procesu očkování. Při odchodu z očkovacího místa se navíc skýtá nádherný výhled na jarní Prahu, což sice s očkováním tak úplně nesouvisí, ale rozhodně to člověka potěší,“ říká Milena Johnová, radní hl. m. Prahy pro oblast zdravotnictví a sociální politiky.

Se zvýšeným počtem pacientů se postupně měnilo i uspořádání centra. Kromě důrazu na bezbariérovost byla nainstalována termokamera u vchodu, navýšena kapacita čekárny před registrací na 70 míst a vytvořena záložní čekárna s kapacitou 20 míst. Dále se rozšířil počet stanovišť, kde lékař probírá s pacientem jeho anamnézu, i stanovišť k vyřízení administrativních úkonů. Přístup do očkovacího centra je hned u výstupu ze stanice metra Vyšehrad nebo z parkoviště u Kongresového centra Praha. Lidé podle ohlasů oceňují příjemné prostředí Kongresového centra Praha, kde si nepřipadají jako v nemocnicích, a krátký čas, který díky profesionálnímu přístup personálu stráví v celém procesu očkování.

Užitečná/zajímavá data k očkování v Praze lze nalézt na: https://golemio.cz/cs/data/covid19-ockovani.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama