Mgr. Miloš Malý

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.01.2016 23:33:08 - xenofobcesky

Pane senátore,

máte úplnou pravdu. Můžete mi laskavě ale řící, co Vy jako člen ČSSD děláte pro to, aby Sobotka, Dienstbier, Chovanec a další se jednoznačně postavili do jedné řady se Slováky, Maďary a Poláky a odmítli, i za cenu vystoupení z EU i NATO, přijetí jakéhokoliv počtu muslimů na naše území ? Byl jste zvolen do své funkce a Vaší povinností je hájit zájmy občanů ČR. Radíte nám, že bychom se měli jako občané postavit na odpor se zbraní proti násilí vetřelců, ale naše vláda, vedená ČSSD se zbavuje zbraní, které jsou ve skladech a prostřednictvím USA je posílá zdarma do místa konfliktu. Jste si jist, že ty zbraně USA předají do těch správných rukou ?Nedělá to vláda proto, aby v případě potřeby obrany pro občany žádné zbraně nebyly k dispozici? Nebojí se vláda více svých občanů, než hrozby muslimů ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.02.2016 13:48:46 - Mgr. Miloš Malý
Začnu od konce. Jistě mohu říci, že zbraně a náboje pokud se dostanou do oblastí konfliktu se stávají „zbožím“, obzvláště když je zadarmo. Je prokázáno, že jak jednotliví vojáci tak jejich velení s částí zbraní i munice obchoduje. Je ale stoprocentně jisté, že jim vždy zbude dost prostředků k vedení bojů. Tak to bylo a vždy bude ve válce. Naše zbraně byly dodávány do oblastí, kde žije kurdské etnikum a tam snad místním vytrhly  trn z paty, když jim bylo nejhůře. Jistě si vzpomínáte na snímky z města Kobání, kde bojovali Kurdové s IS. Ale až po seznámení se z vývojem situace a vztahů Kurdů a Turků nám všem  došel význam tanků na turecké hranici.  Jistě nebyly připraveny jako podpora Kurdům, ale jako memento, že tudy ústupová cesta nevede. Pokud mám pravdivé zprávy od armády, tak je pěchotních zbraní ještě dostatek. Zatím nemusíme mít strach. Co já dělám pro to, aby Sobotka, Dienstbier a Chovanec spolupracovali se Slováky, Maďary a Poláky? Dělám to co mohu. Při každém setkání s nimi jim říkám pravdu o tom co si o  otázce migrace a speciálně této myslí lidé a hlavně, co chtějí, aby politici udělali. Je to nepříjemné, pravda vždy byla nepříjemná. Vnímám také, že se alespoň u Sobotky a Chovance názory a jednání pozvolna mění a uvědomují si realitu. Jsou si vědomi jako politici a v tom je demokracie spravedlivá, že se blíží krajské a senátní volby a lidé v nich své mínění dají věřím že hodně hlasitě najevo. To je také brzda, která věřím, že zafunguje. Proto nabádám každého kdo chce prosadit svůj názor, aby šel k volbám a vybral si kam chce, aby tato země směřovala. Nikdo to za vás neudělá! (pro vaši informaci já už nebudu do senátu kandidovat, v politice jsem už 10 let a myslím si, že je čas odejít) Malý