Mgr. Miroslav Červenka

předseda Trikolora Ústecký kraj
  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.04.2015 23:59:35

Chánov do každého města!

Chánov do každého města!

Protože si nejsem jist, do jaké míry lidé sledují politické dění v naší zemi, rád bych je touto cestou upozornil na potenciální pohromu, která se mnoha z nás, bude-li uzákoněna, nepochybně dotkne. Jedná se o návrh ministryně s příznačným jménem Marks

Nechám stranou základ této operace, jímž je skutečnost, že stát připraví pracující o téměř 50% toho, co za rok vydělají(viz den daňové svobody) a „moudře“ peníze přerozdělí lépe než by s nimi naložili sami ti, kteří je svou pracovitostí, kreativitou a pílí vytvořili. Budiž, stát peníze dává na zbytečné úředníky, drahou bojovou techniku, začleňování nezačlenitelných, umělce a sportovce, proč by tedy nemohl na nebohé bezdomovce, z nichž se třeba i někteří dostali do své tíživé situace ne až tak úplně vlastní vinou. Pokusím se sepsat několik důvodů, proč si myslím, že tento nápad nevážené ministryně je horší než ony ostatní:

1) Je to jeho rozsah. Postihne úplně všechna města, ve kterých vzniknou sociální byty. Každému je asi jasné, komu budou takovéto byty určeny a jak budou vypadat již po cca 5. Letech užívání. Má předpověď je v názvu článku: v každém městě vznikne obdoba mosteckého Chánova se všemi průvodními jevy – nepořádkem a kriminalitou. Co bude s těmito nemovitostmi a lokalitami pak? Připadá mi, že tento návrh je z šanonu „Po nás potopa“.

Jenom pro příklad, aby bylo jasno, oč ve skutečnosti jde. Za základ výpočtu, kolik má mít např. město Děčín takovýchto bytů, není brán počet obecních bytů, nýbrž celkový počet bytů v dané obci/daném městě. Např. v Děčíně je okolo 23 000 bytů, z toho v držení obce 600. Město by tedy na sociální bydlení mělo vyčlenit okolo 1150 bytů. Kde je vezme? Čeká nás znovu doba, kdy budou nájemníci majitelům bytových domů přidělováni?

2) Poškození trhu s byty. Dá se nepochybně očekávat, že existence velkého množství sociálních bytů naruší existující určování výše nájemného prostřednictvím vztahu nabídky a poptávky.

3) Další destrukce hodnot, jakými jsou pracovitost, zodpovědnost, poctivost atd.. Co si budeme nalhávat, jistě se najdou mnozí, kteří si spočítají 1+1 a stanou se na nějaký čas „sociálně slabými“. Když jim za to onen blbý stát bude platit celý rok nájem, proč ne, že? Kde je jistota, že se na snažení nakonec nevykašlou všichni? Proč se také dřít a šetřit, když to, na co si vydělám, dostanou ostatní zadarmo? Obávám se, že tenhle návrh směřuje k veliké krizi, plynoucí z toho, že zmizí minimálně z ČR produktivní lidé, čehož důsledkem nemůže být nic jiného než pokles výroby zboží, propad ekonomiky, budoucnost, kdy sociální byty budeme potřebovat téměř všichni.

Opravdu to, lidé, chceme?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama