Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.02.2018 9:59:42

„Komunistům a podobným ...... neprodáváme“.

            „Komunistům a podobným ......  neprodáváme“.

I přes volební debakl si KSČM na nepřízeň médií nemůže rozhodně stěžovat. Spíše naopak.

     Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček si díky svým policejním zákrokům v roce 1989 vysloužil přezdívku mlátička. Neúspěšnému prezidentskému kandidátovi Michalu Horáčkovi  stejně jako dalším  puberťáckým  antikomunistům  z řad poslanců ODS, STAN, TOP 09 či  KDU - ČSL bych jen doporučil při skleničce vína vzhlédnout záznam z   demonstrací proto konání summitů  MMF či NATO. Tam by viděli extra supermlátičky!     Také úvahy zda KSČM podpoří vznik vlády  Andreje Babiše, případně bude  její součástí jsou sice legitimní, ale účelově zavádějící. Harakiri  v podobě politické smrti by mělo zůstat lákadlem pro jiné strany. Babiš je představitelem politika - podnikatele, ničící hned v zárodku  sebemenší konkurenci. Nebyl to oligarcha se slovenskými kořeny kdo ve volební kampani  udělal ze zbývajících vládních  koaličních stran  ČSSD a KDU -  ČSL použitý toaletní papír ? Nápadníků v podobě chudé nevěsty postupně přibývá. Koho by také nelákalo rozhodovat  o rozdělování astronomických  finančních zdrojů, z nichž nemalá část končí díky korupci  v kapsách  vlivných.  Dávat dohromady rozkradenou a morálně zdevastovanou zemi nebude běh na krátkou trať.

      Zbývá jen odpovědět na otázku, zda se KSČM stala skutečně již demokratickou stranou, když si prezident Zeman dovolil přijmout pozvání na její dubnový sjezd.

    V pojetí demokracie europoslance Jaromíra Štětiny, „podporovatele“ fašismu na Ukrajině, se jí nestane zřejmě nikdy. Také představy demokracie v pojetí  Kalouska, Schwarzenberga či Němcové v podobě  absence beztrestnosti za rozkradenou republiku a postupné přeměňování českého státu  v  kolonii  Německa jsou podstatně jiného ražení. A lze považovat  za extremismus požadavek KSČM na vystoupení ČR z NATO? Je protiústavní připouštět jakékoliv úvahy na téma Czexitu ?

     V řadách KSČM je spousta členů, kteří svými hlasy dopomohli prezidentovi i k jeho druhému  zvolení. Není ale současná hlavu  státu stejným mužem, který stál po boku Havla  a jeho kliky pří převratu v roce 1989?  Kdo by si nevzpomněl na jeho památný projev 25. listopadu téhož roku na letenské pláni, ve kterém  psychologicky zmanipulovaný dav šokoval  prohlášením, že úroveň našeho školství zaostává za Nepálem?  Škoda, že stav tohoto resortu se za necelých 30 let  nezlepšil ani o píď. Spíše naopak. Nebyl to náhodou Miloš Zeman kdo stál za Bohumínským usnesením, týkající se zákazu spolupráce ČSSD s KSČM ? Nepatří k jeho výrokům slova, že komunisté skončí ve skanzenu ? Ale bývalý prognostik se rapidně zmýlil vícekrát.

   KSČM alespoň z pohledu respektování svobody slova je možná stranou nejdemokratičtější ze všech parlamentních stran. V naší zemi se stávají normální výroky podobné tomu , který zazněl v pořadu Michaeli Jílkové Máte slovo. V něm na adresu členů KSČM „veterán třetího odboje“ Vladimír Hučín divákům sdělil, že „ umírněným komunistům by utrhl nohu a tou umlátil ty mnohem nebezpečnější“. Nebo je normální, když ve výloze obchodu na domažlickém náměstí "Sport Podestát" je nápis „Komunistům a podobným zmrdům neprodáváme“?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama