Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.08.2020 11:40:14

Lze brát prohlášení ministra Petříčka vážně ?

               Lze brát prohlášení ministra Petříčka vážně ?

Není pochyb o tom, že současná návštěva ministra zahraničí USA Mike Pompea po koloniích střední Evropy včetně jejího vojenského satelitu ČR je ryze POLITICKOU záležitostí. Včetně pečlivě naplánovaného termínu jejího uskutečnění.

 

       Poté kdy v únoru letošního roku  ztroskotala  nátlaková obchodní jednání Pompea s  Lukašenkem  ohledně nákupu amerického plynu a zbraní,  neměl zřejmě  současný představitel americké diplomacie   před tamními prezidentskými volbami nejklidnější spánek. Ty nakonec  podle přání velkého bratra  skutečně  neskončily.  A s nimi „instalace“ loutek  v podobě Čaputové a Havla  do prezidentského úřadu Běloruska.  Do hry na  likvidaci  posledního  „světového diktátora“ Lukašenka tak vstupuje  Georgie  Soros a CIA s pokusem o nový majdan.  Vědomi si, že Lukašenko není ukrajinský Janukovyč.

      Na tapetě poslušných států vazalů USA v úsilí vyvolání státního převratu v Bělorusku je podle vyjádření staronového prezidenta Lukašenka i ČR. Nic na tom nemění skutečnost, že proti jeho slovům se ohradil český ministr zahraničí Petříček. Jakou  váhu mají ale slova ministra, který  od nástupu do funkce podřizuje   zahraniční politiku zájmům USA  a EU, nikoliv  zájmům ČR ? V době , kdy je  naše  BIS mnohými občany považována za jakousi evropskou pobočku americké CIA ?Přestože Petříček odmítl jakoukoli možnost zapojení České republiky do současných  protestů v  Bělorusku , netají se tím, že je znepokojen průběhem tamních voleb.

     Pravdu má ministr Petříček v jednom. Naše vláda se na současné destabilizační situaci v Bělorusku určitě přímo nepodílí.  Na to má případně politické neziskovky. „Firmy“ typu "Člověk v plísni", které špinavou práci uskutečňují.  Vždyť i Gabriela Svárovská z nadačního fondu Prague Civil society Centre ve svém rozhovoru přiznává, že český stát a zdejší velké nevládní  organizace dlouhodobě běloruskou opozici podporují. A přestože podle jejich slov aktivita v posledních letech poklesla, řada programů pořád běží.

    Na závěr jedna poznámka k panu ministru Petříčkovi. Jeho vyjádření ve kterém VYZÝVÁ BĚLORUSKOU VLÁDU  je mírně řečeno za hranou. Bohužel podobná vyjádření,  kterými neslouží  ČR, ale  Západu přibývá. A s nimi  přibývá počet  našich občanů  pro které Petříček není  jejich politik představitele  českých zájmů, ale loutka v cizí moci !

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama