Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.01.2023 9:19:17

Vládní dezinformace trochu jinak.

                      Vládní dezinformace trochu jinak.

Jak je dobře, že v době přibývajících, nekonečně se šířících dezinformací má Česká republika vládu vedenou právě premiérem Petrem Fialou !!!

   Stejně jako ostatní členové vlády vždy dokáže důvěryhodně  „vyvrátit“   medii šířené dezinformace, případně je „překlasifikovat“ na fabulace a podobné výrazy.

     Příkladem budiž  reakce premiéra  na slova dnes již bývalého prezidentského kandidáta Josefa Středuly, že v Mošnově se připravuje vojenská americká základna. Podle  současného premiéra „někteří prezidentští kandidáti asi nevědí, čím by zaujali, tak se snaží vymýšlet různé konstrukce, které neodpovídají realitě.“  

     Škoda, že  premiér,  dozajista obhájce českých zájmů ( a podporovatel Sudetoněmeckého ladsmašaftu)  zapomněl dodat, že zřejmě již v dubnu  česká ministryně války Jana Černochová podepíše v USA  Dohodu o obranné spolupráci, která mimo jiné umožní pobyt amerických vojáků na území ČR.

     Zajímavé je také další premiérovo sdělení že „ To nejpodstatnější, co zároveň nemůžeme ovlivnit, je vývoj situace na Ukrajině. Pokud by se Rusko vzdalo svých agresivních plánů a zavládl by mír, významně by to celou situaci zklidnilo a odstranilo příčinu všech dalších problémů.“  Pan premiér Fiala,  odborník  ve vysílání signálů,  má pravdu. Neustálými dodávkami zbraní, vojenské techniky a materiálu  ukrajinské straně, ve kterých ČR hraje prim mezi státy NATO,  k nastolení míru na Ukrajině  nepřispějeme !  

   Trochu divné z pohledu  premiérova  tvrzení, že nemůžeme ovlivnit  vývoj situace na Ukrajině se zdá i současné  rozhodnutí vlády  zřídit post  zvláštního zmocněnce pro Ukrajinu, který bude mít na starost  intenzivní spolupráci  týkající se další  armádní pomoci směrem k Ukrajině. Krok, který na druhou stranu  ale jasně  koresponduje   s premiérovým komentářem na jeho facebookovém  profilu „Věřím, že Ukrajinci zvítězí v jejich boji s ruským agresorem“.

   Na základě  dosavadních  vládních kroků  by občané ČR naopak měli zbystřit  a nadále  demonstrovat  svoji neochotu podílet  se na zatažení ČR do válečného konfliktu na Ukrajině. Všechny vládní kroky k tomu směřují.  Zatímco schodek státního rozpočtu soustavně  nabobtnává,  vláda  uzákonila  vyčlenění 2% HDP  pro resort obrany ČR.

    Dle armádního analytika  Martina Kollera  chystané přezbrojení české armády bude  skutečným finančním mejdanem pro americké dodavatele. V případě avizovaného nákupu 24 ks  armádních stíhacích letounů F -35 zaplatí  daňoví poplatníci  za 30 let jejich provozu  4 biliony Kč, po započtení  úroků  se má výsledná cena  vyšplhat  k částce 7 -8 bilionů Kč. Více než hezký dárek  našich občanů pro agresivní vojenské uskupení NATO.V době,  kdy vláda ČR  zvažuje  jednotlivé kroky směřující ke konsolidaci veřejných financí, znamenající v konečném důsledku další chudnutí  občanů ČR, další škrty ve zdravotnictví, školství, v sociální oblasti.

      Od prvního kola prezidentských voleb nás dělí skutečně jen krátký okamžik.  Volba prezidenta, který bude pracovat  ve prospěch zájmů občanů ČR, nikoliv pro zájmy NATO,EU a nadnárodních společností  je příležitostí jak alespoň zmírnit  šílené kroky asociální současné vlády, jak  ukončit  z české strany  další eskalaci  válečného konfliktu na Ukrajině  a přidat se na stranu těch států, které volají po jeho  mírovém  urovnání .

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama