Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.05.2018 9:50:01

Amerika zůstává v naších srdcích.

Amerika zůstává v naších srdcích.

Na každoroční průjezdy vojenské techniky amerických jestřábů přes Českou republiku jsme si již zvykli.

 

     Počátečním protestům, včetně ojedinělému vystrkování odhalené zadní části těla je odzvoněno. Kdo by také chtěl přijít do střetu se zákonem k vůli cizím žoldákům. 

K podobným beztrestným projevům nesouhlasu k politickému dění  nám tak může i nadále jako hromosvod sloužit postava prezidenta Miloše Zemana. Agenta Putina a Ruska.

       Přepisování historie našich nejen novodobých dějin se stalo běžností. Nejinak tomu je i ve zvýraznění podílu USA při osvobozování Československa. Poděkujme veřejnoprávní České televizi za její dlouhodobou „propagandu“, která v kombinaci s naším školstvím přináší trvale „úspěchy“ především u mladé generace. V Praze 6 po marném úsilí o odstranění památníku maršála Koněva „vlastenečtí“ zastupitelé dosáhli úspěchu alespoň menšího. V podobě instalace desky vysvětlující jeho působení nejen na konci druhé světové války, ale i při povstání v roce 1956 v Maďarsku a při okupaci Československa v roce 1968.

       Také návštěvníky letošních květnových „ Slavnostní svobody“ v Plzni čekalo malé překvapení. Když před hraním hymny ČR se mohli zaposlouchat do tónů hymny americké.

    Pozadu při letošních oslavách 73. výročí ukončení hrůzostrašné druhé světové války nezůstala ani pravicová „ klatovská radnice“. Ke každoroční přehlídce vystavené americké vojenské techniky přibyla letos třicetidenní vlajková výzdoba americkými vlajkami, lemující náměstí tohoto královského města a přilehlých ulic.

        Nejnovější dění ve světě nás přesvědčuje, že jediným „ochráncem“ proti hrozbě ze strany rozpínavého Ruska je NATO.  Pocit ohrožení Polska dosáhlo takových rozměrů, že za přítomnost vybudování americké základny na svém území spojenou s trvalou přítomností amerických vojsk si i štědře zaplatí. Poláci zřejmě ví, že bezpečnost není samozřejmostí a něco stojí!  Na rozdíl od nás. Neustálé handrkování kdy se více přiblížíme požadavku NATO vyčleňovat na obranné výdaje státu částku 2% HDP.  Je podstatné a důležité, že takto nesmyslně „odčerpané“ desítky miliard korun ze státního rozpočtu by chyběly například ve zdravotnictví či školství ?

   Prezident Donald Tramp zatím může jen litovat, že na Pražském hradě nesedí Karel Schwarzenberg, premiérkou není Miroslava Němcová, ministrem obrany Petr Pavel a ministrem financí Miroslav Kalousek. Zmíněný požadavek v zájmu amerických představitelů vojenskoprůmyslového komlexu dvou procent by byl nejen naplněn, ale zcela jistě by atakoval  částku čtyřprocentní.

        Současné posilování Pobaltí vojenskou technikou a vojáky NATO opětovně ukazuje pravou podstatu NATO. Agresivní vojenská organizace, která „humanitárním“ bombardování území bývalé Jugoslávie a po rozvrácení a nastolení chaosu v Afghánistánu, Iráku, Libyi či Sýrii se neštítí vůbec ničeho. Honba za ziskem nerostného bohatství a upevnění světového hegemona je hnacím motorem tohoto uskupení, jehož politiku určují právě USA.

         KSČM dlouhodobě tuto škodlivou a eskalující politiku, která není v zájmu naší země ani světového míru dlouhodobě odmítá. I z tohoto pohledu je proto její požadavek, že nepodpoří menšinovou vládu ANO a ČSSD pokud dojde k navyšování našich vojáků v zahraničních misích zcela na místě a zásadní.

      

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama