Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.06.2018 5:52:56

Chvilky pro demokracii nekončí.

Chvilky pro demokracii nekončí.

Spolek Milion chvilek vyráží na turné.

     S kampaní milion chvilek pro demokracii v podobě pořádání demonstrací po místech českých a moravských.Kdy skončí nikdo nedokáže v tuto chvíli předpovědět. Snad až se v dostatečném množství  zaktivizují  nespokojení občané naší země a konečně vznikne vláda s důvěrou. V žádném případě však tolerovaná komunisty, ale podle představ demokratů spolku Milion chvilek.

  Prvotní cíl v podobě snu se tomuto mladičkému uskupení zatím moc nezdařil.  Nasbírat za sto dní milion  podpisů pod Petici za Babišovo odstoupení. Nezbývá, než považovat za úspěch i současnou čtvrtinu podpisů. Nespokojených lidí  napříč všemi generacemi sice možná přibývá, ale na lepší vyhlídky  a důstojnější život zřejmě již rezignovali. Představy vůdců listopadového převratu se nejen nenaplnily, ale způsobily zklamání . Stejně jako sliby oligarchy Babiše před vstupem do vysoké politiky.

    Namísto prosperující a politicky suverénní země je naše republika vojensky podřízena paktu NATO a ekonomicky  Německu. Stát katastroficky selhává každý den. Přibývá lidí, kteří nemají budoucnost.

    Pro spolek Milion chvilek je  agent Babiš velké sousto. Stejně jako obdivovatel Ruska a Číny  prezident Zeman a komunisté, kteří se dnes opět dostávají k moci a ohrožují křehkou demokracii v nedávno nabyté svobodě.

    V jednom bych dal ale spolku Milion chvilek za pravdu. Babiš není spasitel a nedokáže se ani  postarat o všechny občany státu. Jeho současná  pozice na  výslunní je pouze důsledek politiky vládnutí  stran od roku 1989. Ať již tradičních -  ČSSD,ODS, KDU-ČSL, nebo rychlokvašek. Na jedno, v lepším případě dvě volební období jako tomu bylo v případě  Věcí veřejných, Unie svobody a dalších. Pro mnohé „byznysmeny“ znamenající  krásné roky beztrestnosti za tunelování a rozkrádání  státu. Naštěstí pro tyto osoby je lidská paměť krátká. Někdy až neskutečně. A tak aktéři nejen v kauze OKD si  můžou být jisti, že paní spravedlnost bude mít dovolenou i nadále.

    Pořádání nejrůznějších demonstrací  v naší zemi se stalo součástí polistopadového vývoje a pestrosti života některých občanů. Nejsem zdaleka jediný, kdo si občas říká, zda díky takovéto pestrosti neujíždí naší společnosti vlak stále více a rychleji.

   

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama