Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.01.2018 12:56:08

Dvojí metr nejen „umělecké elity“ na Zemana a Havla.

Dvojí metr nejen „umělecké elity“ na Zemana a Havla.

Finále volební kampaně prezidentských voleb vrcholí. S nimi i podpásovky a fauly na současného pána „ Pražského hradu“ Miloše Zemana.

 

      K těm mnohým patří i sdílená fotografie na facebookovém profilu analytika Romana Máci, na níž si prezident Miloš Zeman zapaluje cigaretu o přestávce vysílání televizní debaty na TV Barrandov.  Opovrhuje tak a nerespektuje ustanovení zákona č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových.

       Chuť na cigárko bývá někdy nepřekonatelná.  Své o tom věděl i Václav Havel, který coby tehdejší prezident při své návštěvě Dukovan dokázal spustit alarm poté, když neodolal si jednu zapálit. Jenže tehdy se nejednalo o předvolební souboj a tak stačilo jeho prosté sdělení, že chtěl vyzkoušet funkčnost daného zařízení.

       K líbivým populistickým, leč účelovým požadavkům patří i výzva režiséra a producenta Fero Feniče - určená České televizi a TV Prima. V ní žádá, aby oba aby kandidáti na prezidenta republiky diskutovali vestoje. „Odpovídá to principům rovnosti – neznevýhodňování žádného ze soupeřících, základním podmínkám fair play sportovních klání i obvyklosti obdobných prezidentských diskusí ve světě. Ani kandidátům nic nebrání v dodržení této zvyklosti, protože oba dva veřejně potvrdili, že jsou zdraví a plní sil,“. 

     Zřejmě se režisér kontroverzního pořadu GEN, ve kterém v jednom z dílů glorifikoval například  duo bratří Mašínů těší  na  uvedení dalšího dílu. Samozřejmě s protagonistou, akademikem Jiřím Drahošem.

     Škoda jen, že stejný metr by zcela jistě neuplatňoval u bývalého prezidenta Václava Havla, či neúspěšného kandidáta  posledních prezidentských voleb  Karla Schwarzenberga.  Nebo se mýlím ?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama