Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.04.2018 9:55:20

Nejen o hymně a vlastenectví.

Nejen o hymně a vlastenectví.

Veřejnost má díky návrhu olympijského výboru další „výbušné“ téma. Nová verze české národní hymny nepostrádající sebevědomí a více vlastenectví.Z pohledu našich úspěšných sportovců vychutnávající si na stupních vítězů za doprovodu tónů hymny chvil

 

Bylo by ale zajímavé znát  názory na vlastenectví například některých z 550 zaměstnanců Vítkovických strojíren, kteří byli koncem března propuštěni a navíc od ledna neobdrželi své platy. Myslím, že jejich  dodavatelé elektrické energie, plynu a dalších komodit, stejně jako mobilní operátoři při čekání svých   plateb  zřejmě na  téma vlastenectví moc slyšet nebudou. A plácnout si okamžitě s některou z mnoha lichvářských společností nabízející  během pár minut „přísun“ potřebných chybějících peněz k „zaplátování“ dluhů znamená spíše cestu do pekel než  finančně bezstarostné další dny.

             Ještě štěstí, že žijeme v otevřené, svobodné občanské společnosti ve které může každý z nás demokraticky vyslovit názor na vše co se nám nelíbí! V případě účasti na antizemanovských a antibabišových demonstracích navíc s finančním honorářem 100 Kč pro každého účastníka a 50 Kč bonus za vlastní transparent namířený proti současnému prezidentovi a premiérovi České republiky.

          Vytváření vlastenectví na kterém se má podílet rodina, škola a stát  se po roce 1989 u nás vypařilo jako pára nad hrncem. Popřevratové nadšení ze začlenění našeho státu mezi elitu světa – vyspělého západu přineslo své. Vlastenectví  nejen z dob národního  obrození či fašistické okupace českého státu ve kterém přišla o život spousta vlastenců zavál čas. Namísto něj přichází doba omluv sudetským Němcům a církevních restitucí. Politické strany a hnutí mající ve svém programu náznak jakéhokoliv vlastenectví jsou okamžitě nálepkovány přívlastkem extremistická.

        Návrat  občanů k hodnotám skutečného vlastenectví bude těžké. Navíc v době, kdy politicky,ekonomicky a vojensky již dávno nejsme suverénní stát. Vyhoštění tří ruských diplomatů z území ČR v minulých dnech je toho jedním z mnohých falešných  příkladů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama