Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.01.2020 13:10:21

Pohádky nejen ministryně Maláčové

Pohádky nejen ministryně Maláčové

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová svým komentářem na facebookovém profilu k přípravě důchodové reformy posílá nespokojeným občanům uklidňující vzkaz.

„Pro všechny, kdo 35 let pracovali, navrhuji ZÁKLADNÍ důchod ve výši 10 500 Kč. Ale pozor! K tomu se vám navíc přičtou ještě všechny ZÁSLUHY. Tedy jak dlouho jste pracovali, kolik jste za život odvedli na sociálním pojištění a nově se započítává i PÉČE o děti a osoby blízké. K důchodu bude také připočten pevný bonus 500 Kč za každé dítě“.

Komentář Maláčové představuje další pohádku o tom, kterak všestranně devastující kapitalismus v naší zemi zabezpečí důstojné stáří našich občanů. Kterak vychvalovaný a opěvovaný společenský systém nemá další zdroje příjmu k řešení prohlubujících se sociálních a dalších potřeb občanů státu.

Podobných pohádek bude v budoucnosti přibývat. Jsme v Čechách, nikoliv ve Francii, kde víc než rok se „Žluté vesty“ domáhají oprávněně svých požadavků. Politici, kteří rozhodují o „životě otroků“ v naší zemi tak můžou mít nadále bezesný spánek. Vědomi si navíc, že žádná zlodějna z období rozkradení republiky po roce 1989 vyřešena nebude.

Příkladem budiž nekonečná kauza OKD, k níž byly (a možná ještě budou) zřizovány nejrůznější komise, které skončily svoje „pátrání“ bez „výsledku“. Veřejnosti je sděleno, že neexistují materiály, které by prokazovaly jakékoliv zločinné spolčení. Jako je tomu i u 48-stránkového dokumentu o OKD, který byl v minulosti předán jedním z mnoha „nespokojených občanů“ přímo na podatelnu PSP ČR, zveřejněn v některých médiích a dodnes „kolující“ na internetu. „Nepoužitý“ ale zřejmě pro náš právní stát, který podle mnohých občanů zastupuje a chrání zloděje, tuneláře a mafiány.

Ministryni Maláčové patří poděkování za její pohádku o důstojném stáří v naší zemi. Žijme i nadále v realitě, jejíž součástí se stanou přibývající pohádky v podání ostatních vládních ministrů. Námětů je bezpočet. Neexistující korupce v jednotlivých vládních resortech. Transparentní, (ne)cinknuté nákupy armádní techniky nezbytné k zabezpečení suverenity našeho státu. Zapojení českých vojáků do boje proti terorismu v zahraničních misích. Těžba lithia pod „dohledem“ státu. Námětů již dnes, víc než dost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama