Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.09.2017 22:38:22

Politická korektnost aneb realita kapitalistického vývoje v naší zemi.

Politická korektnost aneb realita kapitalistického vývoje v naší zemi.

Na české poměry vyvolaly v mediích nebývalý rozruch nápisy na billboardech kandidáta pro volby do poslanecké sněmovny Oldřicha Duchoně.

 

Zmíněné billboardy jsou hitem internetových médií a je pochopitelné, že ne každý se s nimi ztotožní. Vyjadřují někdy až drsnými výrazy skutečný stav společnosti po 28 letech budování kapitalistických světlých zítřků v naší zemi.  Názory, které lze stále častěji opět slyšet v hospodách a v ulicích od obyčejných lidí. Sdělení, které se od Havlova hesla o pravdě a lásce vzdalují stále více, přímo úměrně s přibývajícími roky od majetkového převratu.

  Kritické názory sdílené na billboardech by určitě nevzbudily v médiích tolik rozruchu a pohoršení, kdyby nebyly od kandidáta KSČM. Navíc obracející svou tvář s vyslyšením prosby k bohu, což se s komunistou neslučuje!  Co na tom, že poslední prezident ČSSR Gustav Husák byl věřící, stejně jako spousta dalších straníků tehdejších nomenklaturních kádrů.

Mnozí z občanů ale budou zcela jistě souhlasit s ironickým sdělením na jednom z těchto billboardů, hlásající, že „Pokrok v kapitalismu prostě nezastavíš“.

  Politická korektnost politikům škodí. Díky ní jsme si zvykli na jejich fráze, bezmyšlenková sdělení a papouškování, stejně jako bezkonfliktní názory ve volebních diskusích. Ten kdo se vymyká, nazývá věci pravými jmény a je konzistentní ve svých názorech se stává nepohodlným a snadným terčem mediálního každodenního hanobení a strefování.

   Prezident Zeman o tom ví své.   Jeho neustálá kritika a poukazování na řízenou migraci, stejně jako kritický pohled na skutečný stav Evropské unie jsou jen špičkou ledovce způsobující neustálý slet supů  mediální žumpy na jeho hlavu. 

    Parlamentní volby klepou na dveře. Přemýšlejme nad skutečným stavem ve  kterém se republika nachází. Pohledy a názory občanů na „kvalitu“ a plnohodnotnost života se budou samozřejmě lišit. Povětšinou podle stavu jejich peněženek a výše finančního konta. Někdo vidí rozkradenou republiku, zbídačené zemědělství, kdy většinu potravin a produktů musíme dovážet. Navíc podřadné kvality. Někdo se naopak domnívá, že díky plným obchodům mnohdy nepotřebného zboží se máme nejlépe v historii a na fronty na banány nechce vzpomínat.

     Svět je neklidný stále více a na pokraji jaderného zničení. Budeme hodnotit NATO i nadále jako vojenský obranný pakt, přestože ve své 70. leté historii stál za desítkami válečných konfliktů a politických převratů ve spoustě zemí světa?  Nezpůsobí islamizace zánik Evropy?

     Nezpochybnitelné a zároveň smutné je, že ke kapitalismu patří neodmyslitelně nezaměstnaní, žebráci, bezdomovci, lidé umírající v mrazivé zimě na ulicích. Nejsem zdaleka jediný kdo se domnívá, že tento stav není slučitelný se společností 21. století a je obrovskou morální ostudou kapitalismu.

    Billboardová sdělení Oldřicha Duchoně poukazují v plné nahotě na realitu života lidí v naší zemi. Bez politické korektnosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama