Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.04.2020 6:03:05

Potápějící se Evropská unie

Potápějící se Evropská unie

Evropské unie s rozšiřující se krizí pandemie koronaviru klesá ke dnu níž a níž.

 

Věra Jourová varuje před ruskými dezinformacemi a užitečnými idioty Evropanů, kteří kvůli zisku šíří dezinformace. Posílá proto 5 miliónů eur (peníze i našich daňových poplatníků) „nezávislým médiím“, která mohou dezinformace vyvracet.

Europoslanec KDU-ČSL Tomáš Zdechovský na jednu stranu neustále kritizuje naši vládu za její každodenní selhávání, na straně druhé šíří na sociálních sítích, kterak je to právě samotná EU a nikoliv Rusko, Čína, Kuba a další mimounijní státy, kdo poskytují Itálii a nejvíce zasaženým zemím všestrannou pomoc!

Na poplach začalo bít samotné „srdce“ EU Německo. Země, která si v minulosti nejvíce zkolonizovala jednotlivé státy uvedeného společenství, představuje v současnosti svým občanům desetibodový „záchranný“ plán v boji s koronavirem.

Podle něj mimo jiné bude muset každý německý občan nosit respirátor, jejichž výrobu zabezpečí samotný stát. V budoucnu to má být samotné Německo, které si samo zabezpečí dostatečnou kapacitní výrobu zdravotního materiálu, respirátorů a léků, včetně zásob na možné budoucí nejrůznější epidemie. Německo si tak poprvé uvědomilo, že v budoucnu může „jít“ o jejich majetek, poprvé se bojí o jeho „vyprodej“ do rukou jiných států.

Část naší poslanecké opozice začíná již nyní hlasitě hovořit o zřízení vyšetřovací komise ke „koronaviru", ihned poté, kdy nad pandemií zvítězíme. Nepřichází ve skutečnosti ale čas na zřízení komise k vypracování souhrnné zprávy o zločinech polistopadového režimu? Navázat tím na usnesení, které v Poslanecké sněmovně prosadila v roce 2019 KSČM, podle kterého privatizaci státního majetku po pádu socialismu v Česku provázely excesy, chyby i zločiny se stamiliardovými škodami?

Současná krize ukazuje pravou tvář EU a je příležitostí našeho státu k napodobení kroku Velké Británie. Více než 15 let jsme „poctivě“ sloužili jako krmelec Německa a EU.

Žalostným zjištěním současnosti je, že ani náš stát, stejně jako EU nedokázala v současné krizi zabezpečit (distribuovat) všem občanům ani základní ochranný prostředek v podobě zdravotnické roušky. Přitom naše země se v minulosti textilním a oděvním průmyslem pyšnila! Ale co jsme později nerozprodali sami, k dokončení zkázy nám dopomohla EU!

I to je důvod a příležitost začít budovat ekonomickou, potravinovou a bezpečnostní nezávislost našeho státu, kterou občané tehdejšího Československa brali jako samozřejmost. Zbavit se definitivně koloniální podřízenosti EU.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama