Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2017 22:37:59

Proč chybí finanční prostředky když se ekonomice nebývale daří ?

Proč chybí finanční prostředky když se ekonomice nebývale daří ?

Nedávné rozhodnutí vlády o navýšení platů je jistě příjemnou zprávou pro více než 600 tisíc zaměstnanců veřejného sektoru.

 

Nechci polemizovat  zda za rozhodnutím končícího  kabinetu  premiéra Sobotky  je  obava z volebního  debaklu  ČSSD v  podzimních volbách nebo lepší výběr daní v kombinaci s dobrým stavem naší ekonomiky. Spousta občanů si spíše pokládá oprávněně jinou otázku.  Kam se všechny finanční prostředky v době, kdy se nám tak nebývale daří „ztrácejí“!

      Jak je možné, že kromě zadlužení státu, krajů a obcí jsou „podfinancovány“ všechny státní resorty? Proč každodenně slýcháme z úst jednotlivých ministrů stesk nad nedostatkem peněz pro školství, zdravotnictví, dopravu,vědu a výzkum?         

     Privatizace z 90. let znamenající výprodej majetku státu zahraničním firmám se architektům kupónové privatizace Klausovi, Třískovi a Ježkovi povedla na výbornou. Bohužel ne pro naprostou většinu občanů našeho státu. Výsledkem zpackaného převodu majetku je „legální tunel odklonu peněz“ do zahraničí ve formě dividend představující ročně balík větší než 300 miliard korun!

  Z něj by bylo možné „vzít“ chybějících asi 40 miliard korun pro potřeby armády ČR k uspokojení nehorázného požadavku USA vyčleňovat na zbrojení v rámci NATO finanční prostředky ve výši 2 % HDP.  Občané mohli předcházet nechutným mediálním a komediálním vzájemným přestřelkám ministrů zda se ve státním rozpočtu najde pro seniory každoročně pár korun navíc.  Nedocházelo by k vyhrožování stávkou různými profesními skupinami z důvodu neuspokojení jejich mzdových požadavků.  Díky „ příznivějšímu“ stavu našich peněženek by občané se možná nepozastavovali nad raketovým vzestupem cen másla a mléčných výrobků.

     Přidáme - li k tomu další finanční prostředky, které se ztrácejí díky mohutnému korupčnímu prostředí v rozkradeném českém státu, pak je nezpochybnitelná jedna věc. Za bývalého totalitního  režimu neustále kritizovaným  ODS, TOP 09 a dalšími pravicovými stranami měl stát dostatek financí nejen na výstavbu bytů, pražského metra a elektráren.  Ale také na bezplatné školství, zdravotnictví a na téměř za hubičku cestování a kulturu.  Stejně jako na poskytování dětských přídavků všem dětem a důstojnou výši starobních důchodů.

      V podzimních  volbách do poslanecké sněmovny se o přízeň voličů bude ucházet  rekordní počet politických stran a uskupení. Mnohé , nově vzniklé  již svým názvem naznačují, že nás čeká skvělá budoucnost. Zapomeňme chvíli na nesplněné sliby od doby majetkového převratu v roce 1989.  Přejme si, aby  po volbách se  občané  cítili v radostném Česku, v zemi hrdosti, aktivity, vlastenectví, empatie a lidskosti, ve které bude národ sobě a o nové vládě budeme moci na konci jejího vládnutí říci, že to byla dobrá volba!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama