Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.11.2019 16:29:35

Psychický teror – nástroj nynější moci

Psychický  teror – nástroj nynější moci

Konstrukce obvinění komunistických funkcionářů Miloše Jakeše, Lubomíra Štrougala a Vratislava Vajnara proti kterým bylo zahájeno trestní stíhání za zneužití pravomoci kvůli používání střelných zbraní na hranicích.

 

    Dlouholeté snahy ÚDV  vypořádat se na základě trestních stíhání  s bývalými příslušníky StB  zapojených do akce Asanace, mající za cíl donutit k vystěhování z ČSSR  vybrané signatáře Charty 77 a další tehdejší nepřátelské živly.

      Dva z mnoha příkladů další vlny zesilování antikomunismu u nás, v době 30 let od  převratu v zemi a rozbití republiky. Základní cíl je vytvářet a posilovat negativní obraz v očích všech věkových kategorií na zrůdný režim před rokem 89. Média v tomto směru nešetří ani  děti  včetně těch ve věku 6 – 9 let na které cílí jejich časopis  Mateřídouška . Ten je  na  svých stránkách seznamuje s  tvrdou, nepropustnou železnou oponou, s praktikami  komunistických vládců . S dobou, kdy se lidé měli dobře a byli šťastni a přitom to nebyla pravda.! Antikomunistická propaganda zatím stále přináší růže, přestože právě psychický teror a morální vydírání se staly nástrojem nynější moci.

    Informace, kolik osob stát zaměstnává v kontraproduktivním ÚDV, ÚSTR a dalších podobných institucích  a orgánech se občan nedozví. Stejně jako celkovou  finanční částku, která byla tímto způsobem promrhána. “Astronomická“  částka, která by se dala smysluplně využít třeba na řešení bytové otázky  mladé generace, pro kterou je noční můrou  nemožnost pořízení si vlastního bydlení. Díky vysoké pořizovací ceně koupi bytu a stále zpřísňujícím se  podmínkám  k získání hypotéky přibývá počet  lidí, kteří můžou jen tiše  závidět  předcházejícím generacím občanů. Těm, kteří  v období socialismu si nemuseli s otázkou vlastního bydlení dělat „těžkou“ hlavu.

 A ti „šťastnější“ pak za cenu celoživotního zadlužení se stávají  oběťmi ekonomickopsychického teroru současného režimu. Stávají se  rukojmími  cizích bank, vysávající  jejich peníze přetavující je v zisky řádu desítek miliard korun ročně.  

     Zatímco vládnoucí elita, na rozdíl od lidí v exekucích a pobírající minimální mzdu  se má  v současném období jak ráda a často prohlašuje skutečně nejlépe, tak sólová politika rusofobů a zachránců demokracie   v podání  osob  pražské galérky  Hřiba, Koláře a Novotného posouvají stát  do stále hlubší  pozice outsidera, Do pozice kdy přestává plnit a zabezpečovat  své základní  funkce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama