Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2020 7:02:19

Strašit komunistickou Čínou je pro liberální kapitalismus nutností

Strašit komunistickou Čínou je pro liberální kapitalismus nutností

Jestřábi z řad české pravice by měli bít na poplach ještě více. Komunistická Čína přichází se zprávou, že zdejší muži budou odcházet do důchodu ve věku 55 let a ženy dokonce ve svých 50 letech.

 

Zatímco u nás vzniká a zaniká jedna „důchodová komise“ za druhou, ČLR potřebovala k přijetí takto zásadního rozhodnutí „pouhých“ 6 let.

Pamětníci ví, že komunistická Čína žádnou Ameriku neobjevila. Odchod pracujících v podobném věku byl samozřejmostí a předností sociálního zabezpečení všech občanů socialistického Československa, a to až do roku 1989!

Dnes po více než třech desítkách let zdevastovaného českého státu jsou občané v pozici, která není moc lichotivým vysvědčením restaurovaného kapitalismu.

Mladá generace je „ráda“, pokud může splácet nekřesťanskou celoživotní hypotéku zahraničním bankám na pořízení vlastního bydlení. Střední generace doufá, že i na ni zbude v rozkradené státní pokladně finanční částka, která částečně napomůže k jejich přežití v době odchodu do penze.

Optimistický výhled je zatím v nedohlednu. Řádění Netopýřího koronaviru se ještě v plné síle neprojevilo, ale škody jsou již nedozírné. Předpokládané letošní zadlužení České republiky v částce 500 miliard Kč, výhled na příští rok v podobě další sekyry 250 miliard Kč. Naštěstí máme naši solidární a vstřícnou Evropskou unii s její finanční výpomocí.z fondu obnovy po koronavirové pandemii. V době, kdy lidstvu reálně hrozí rozpoutání světového válečného konfliktu, je zbytečné si pokládat otázku, zda dluhy splatí jedna generace, nebo dvě!

Blýskání na lepší časy v situaci, kdy náš stát je v rukách nadnárodních korporací, kdy odliv dividend z České republiky je řádově ve stovkách miliard Kč ročně, je na první pohled z říše snů.

Svět není neměnný, stejně jako další politický vývoj v popřevratovém období rozdělené České republiky, ke kterému došlo z vůle tehdejších „mocných“.  Cestou ze všestranného společenského marasmu je naše vystoupení ze svěrací kazajky NATO, což má dlouhodobě ve svém volebním programu KSČM a k čemuž se hlásí i některé neparlamentní strany v čele s Aliancí národních sil.

   Další nutností je naše vystoupení z EU ve které se ČR stala „legitimně“  kolonií Německa a státem se ztrátou vlastní ekonomické suverenity. Uvedené dva kroky jsou základním předpokladem   k následné změně společenského systému ! Zda budeme i nadále novodobými otroky „sloužících“ světovému finančnímu kapitálu, nebo suverénním státem záleží především  na každém z nás.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama