Mgr. Miroslav Raindl

Navažme na to dobré - kandiduji do Senátu
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.07.2014 15:03:24

Kontrola heren je nutná

Kontrola heren je nutná

Omezení částky, kterou je možno za jeden den v herně či kasinu prosázet, je určitě na první pohled krok správným směrem, ke kterému se většina Poslanecké sněmovny odhodlala.

Fakticky se jedná ale o zcela nedostatečné řešení tohoto společenského problému. Česká republika je bohužel co do počtu heren v rámci Evropy na vedoucích příčkách a je jimi zasypána. Až tedy na místa, kde si samospráva poradila sama, vzdor Ministerstvu financí. Proti hernám by bylo nejvhodnější zasáhnout co nejtvrdším možným způsobem (třeba úplným zákazem). Jejich efekt pro společnost je čistě negativní. Jako byznys nemá hazard naprosto žádnou přidanou hodnotu. Je pouhou jistotou zisku pro provozovatele. Herny s sebou nesou celou škálu škodlivých důsledků. Vznikají mnohá lidská neštěstí z důvodu gamblerství, propadnutí dluhům a následnému častému propadnutí kriminální činnosti z čiré zoufalosti. Jsou také dobrým prostředkem pro praní špinavých peněz a v této souvislosti často existuje propojení s dalšími nelegálními činnostmi jako prodej tvrdých drog či kuplířství a mnohé další. Není jediný důvod, proč by zdravá společnost měla dále takto společensky škodlivý byznys tolerovat. Pracuji jako psycholog s problémovými dětmi z rodin, kdy jednou z příčin rozpadu je právě gamblerství.
Mgr. Miroslav Raindl, kandidát KSČM do Senátu Parlamentu ČR, volební obvod č. 63 – Přerov

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama