Mgr. Miroslav Žbánek, MPA

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2020 12:22:00

Olomoučtí senioři dostali už třiadvacátý klub

Olomoučtí senioři dostali už třiadvacátý klub

Mezinárodní den seniorů s sebou letos v Olomouci přinesl opravdový hmatatelný dárek. Dámy a pánové dřívějšího data narození totiž dostali do užívání nové Centrum pro seniory.

Předání se sice obešlo s ohledem na přísná hygienická opatření bez velkého slavnostního programu i bez občerstvení, nicméně zástupci klubů seniorů byli s dárkem rozhodně spokojení.

 „Otevíráme  třiadvacátý klub pro olomoucké seniory, což jen svědčí o tom, jak aktivní a činorodá tato věková skupina Olomoučanů je. Myslím, že vám můžeme vaši čerstvou mysl a chuť do práce závidět,“ konstatoval primátor Mirek Žbánek v prostorách centra v Pavelčákově ulici 21. Olomouc je počtem klubů pro seniory i jejich nepřerušenou dlouhou tradicí výjimečná i v celorepublikovém měřítku.

Klub ve dvorním traktu domu v Pavelčákově ulici 21 vznikl v prostorách, kterou dříve užívali obchodníci v komerčním nájmu. Posléze, když nájemce odešel, řešilo město, co s bývalou prodejnou ve svém domě. „Jsem moc rád, že se nakonec našlo tak dobré využití, a přitom si rekonstrukce prostor vyžádala překvapivě malou částku,“ konstatoval primátor Žbánek. Centrum dnes disponuje klubovou místností, přednáškovým sálem, kuchyňkou a bezbariérovou toaletou. Otevřeno je pro všechny olomoucké kluby seniorů i další neziskové organizace například pro pořádání větších akcí. Bude zde fungovat i poradna pro seniory.

„Přeji vám, aby se všechny akce v tomto novém klubu vydařily. Nám všem pak přeji, aby se epidemiologická situace co nejdříve zlepšila a my se mohli postupně vrátit k normálnímu způsobu života,“ dodal primátor. Letos sice musela být řada plánovaných aktivit zrušena, kluby ale dál pokračují v činnosti, byť v omezeném měřítku. „Určitě by nebylo dobré, aby si lidé během vynuceného přerušení spolkové činnosti a sociálních kontaktů začali zvykat na samotu a izolaci. Držím vám palce, aby se vám stále dařilo úspěšně vést vaše kluby a motivovat členy k aktivnímu životu,“ připojila své přání náměstkyně primátora Eva Kolářová. S tím ale zřejmě olomoucké seniorské kluby problém nemají, protože aktivní jsou opravdu dost. Nejstarší existuje už zhruba šedesát let, nejmladší vznikl letos, a stále je o jejich činnost mimořádný zájem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama