Mgr. Miroslav Žbánek, MPA

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.06.2019 22:08:00

Snažíme se lidem poskytnout pro třídění co nejlepší podmínky

Snažíme se lidem poskytnout pro třídění co nejlepší podmínky

Olomouc má bronz za třídění, uspěla v celostátní soutěži o Křišťálovou popelnici

Kde se třídilo v roce 2018 nejlépe? I v Olomouci! Jména těch nejlepších odtajnila společnost EKO-KOM, která je vyhlašovatelem celostátní soutěže obcí v třídění odpadů. V klání o Křišťálovu popelnici získala Olomouc bronz v kategorii měst nad 5 000 obyvatel.

„Olomouc je v konkurenci měst dlouhodobě lídrem ve třídění. Odpady jsou pro nás důležité téma, kterému se systematicky věnujeme. Úspěchem je dlouhodobá práce, která je založena hlavně na osvětě a na promyšleném budování systému třídění odpadů. Snažíme se lidem poskytnout co nejlepší podmínky,“ uvedl primátor Mirek Žbánek, který si ocenění pro město v Hradci Králové převzal.

Do užšího výběru 15. ročníku soutěže O křišťálovou popelnici postoupilo 66 nejlepších měst a obcí – pět zástupců z každého kraje a hlavní město Praha. Na slavnostním ceremoniálu byli oceněni 3 nejlepší z každé kategorie. Zástupci vítězných obcí převzali menší křišťálovou popelničku a šek na 100 tisíc korun jako příspěvek na další zlepšení nakládání s odpady.

Možnost třídit odpady má 99 % obyvatel ČR a 73 % jich tak pravidelně činí. K dispozici mají po celé ČR už více než 413 000 barevných kontejnerů a menších nádob na tříděný odpad. „Obyvatelé ČR třídí stále více odpadů,“ potvrzují zástupci Autorizované obalové společnosti EKO-KOM, která ocenění v soutěži vítězným obcím a městům na slavnostním večeru v rámci konference Odpady a obce 2019, předávala. Hodnotilo se nejen množství vytříděného odpadu na osobu a rok pro každou komoditu, hodnotil se také poměr tříděného odpadu a komunálního odpadu, hustota sběrné sítě, přihlíželo se také k tomu, zda obec sbírá i nápojový karton, bílé sklo a kovy a celkově jaké jsou v obci vytvořené podmínky pro nakládání s odpady.

VÝSLEDKY SOUTĚŽE O KŘIŠŤÁLOVOU POPELNICI 2018

Kategorie Obce nad 5 001 obyvatel:
Beroun
Vimperk
Olomouc

Kategorie Obce 501 –5 000 obyvatel:
Hovorany
Lety
Solnice

Kategorie Obce do 500 obyvatel:
Neratov
Roudno
Borůvka

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama