Mgr. Miroslav Žbánek, MPA

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2022 17:33:00

Snažíme se najít ekonomicky, technicky i ekologicky únosná řešení

Snažíme se najít ekonomicky, technicky i ekologicky únosná řešení

Komentář na facebookovém profilu k jednání se seniory a řešení jejich problémů.

 Mimořádně otevřená, vstřícná a přátelská byla atmosféra na diskuzi se seniory z olomouckých klubů seniorů. Těch je ve městě celkem 22 a sdružují přes 1300 členů.

Tato skupina obyvatel zároveň patří mezi jednu z těch aktivnějších, proto nebylo divu, že se řešila jak obecná témata, jako je údržba zeleně, opravy veřejných komunikací nebo třeba chybějící chodníky v některých částech města, tak i konkrétní problémy.

Velkým tématem byla například rekonstrukce výtahu na adrese Peškova 1, kde sídlí nejen klub pro seniory, ale i dům s pečovatelskou službou. Oprava totiž na více než měsíc ztíží život místním obyvatelům a my tak hledáme řešení, které po dobu nefunkčního výtahu zajistí dostupnost sociálních a zdravotních služeb nebo možnost nákupů i pro obyvatele se sníženou pohyblivostí.

A na řadu přišly i ryze osobní otázky souvisejí se zvládáním současné drahoty i s obavami z avizované energetické krize. V tomto případě jsem seniory informoval o jednáních, která teď vedu za Svaz měst a obcí ČR s jednotlivými ministerstvy, kdy se snažíme v této složité situaci najít nějaká ekonomicky, technicky i ekologicky únosná řešení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama