Mgr. Nina Nováková

  • KDU-ČSL
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,06. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.11.2022 16:05:00

Je dostatečný tlak na vedení, aby se stížnostem věnoval?

Je dostatečný tlak na vedení, aby se stížnostem věnoval?

Projev na 43. schůzi Poslanecké sněmovny 1. listopadu 2022 k návrhu zákona o České televizi a o Českém rozhlasu.

Děkuji za slovo, paní předsedající. Dámy a pánové, kolegyně a kolegové. Mám tady tři poznámky. Pan kolega Juchelka, vaším prostřednictvím, neustále rozpitvává, jak probíhala debata v Ostravě na jednání volebního výboru 14. 9. 2022, a že všichni jsme kvůli nějaké odměně nedoporučili schválení výroční zprávy. K tomu mám dvě poznámky. Já jsem opakovaně a na každém volebním výboru to říkám, že nejsem spokojena s tím, jak jsou vyřizovány stížnosti. A vždycky se ptám, zda je dostatečný tlak na vedení, na ředitele České televize, aby se těm stížnostem věnoval. To byl důvod, proč jsem zpochybnila tu výroční zprávu.

Druhá věc je, že chválit práci ředitele a chválit zpracování výroční zprávy jsou dvě odlišné kategorie. Třetí věc: Pan poslanec Juchelka té věci rozumí, a proto mě mrzí, že tady záměrně neustále kritizuje Poslanecké sněmovně nepředložený návrh velké novely. Ta byla pro mě neakceptovatelná. Kritizovala jsem ji, už když se o ní mluvilo na výboru v Senátu. A tu novelu nikdo nepředložil. My se teď máme bavit o tom, o čem máme v budoucnu hlasovat.

A ta poslední věc, ta se týká možnosti odvolání Rady. Jde o to, že každá z komor ponese odpovědnost za práci toho příslušného počtu radních, a ponese za ně odpovědnost v tom smyslu, že v případě, že nebudou pracovat dobře, má šanci je odvolat. A zase se to míchá s tím, že není možné podle této malé novely (Předsedající: Čas.), aby byla odvolána Rada jako celek, neboli kontinuita...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama