Mgr. Nina Nováková

  • KDU-ČSL
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,06. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.01.2023 12:45:00

Oba ty pozměňovací návrhy za mě mají logiku

Oba ty pozměňovací návrhy za mě mají logiku

Projev na 50. schůzi Poslanecké sněmovny 11. ledna 2023 k zákonlm o České televizi a Českém rozhlasu

 Děkuji za slovo. V první větě navážu na předřečníka, vůbec to nebyla samozřejmě faktická poznámka, ale nechci být vaším prostřednictvím jako předřečník, budu velmi krátká.

Navazuji na to, o čem mluvil pan poslanec Juchelka. Já ho ujišťuji, že za prvé teda nejsme vazaly jednoho poslance, jednoho senátora. A za druhé, že oba ty pozměňovací návrhy - ten, který navrhuje pan poslanec Juchelka a jiný pozměňovací návrh o nuancích mezi volbou generálních ředitelů a odvoláním v tom počtu, tak oba ty pozměňovací návrhy za mě mají logiku. Ale jak pan poslanec Juchelka vaším prostřednictvím ví?

Já neustále zdůrazňuji na výboru pro mediální záležitosti, že my tam jako opomíjíme osobnosti těch radních. Vždyť ti radní jsou zvoleni jako osobnosti, které mají svoji kohezi, které jsou integrovanými osobnostmi, které si stojí za tím, co dělají. A souhlasím s tím, že pokud malý počet radních zvolí generálního ředitele, tak že generální ředitel skutečně si musí říct, že jeho mandát není silný. Ale tady zase předpokládám, že radní budou mezi sebou diskutovat a že se budou snažit najít generálního ředitele jak České televize, tak Českého rozhlasu skutečně tak, na kterém by se mohli shodnout.

Takže to, že je nějaké kvorum povinné, vůbec neznamená, že nemůže být ten generální ředitel zvolen třeba plným počtem hlasů, ale jinak oba... (Předsedající: Prosím o dodržení času.) Ano, děkuji. Oba ty pozměňovací návrhy svoji logiku mají.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama