Mgr. Ondřej Benešík

  • KDU-ČSL
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.05.2018 15:55:29

Juncker by měl zvažovat, čemu a komu dává legitimitu

Juncker by měl zvažovat, čemu a komu dává legitimitu

KDU-ČSL považuje účast Jeana-Claudea Junckera na oslavách narození Karla Marxe za nepřijatelnou.

KDU-ČSL považuje účast předsedy Evropské komise Jeana-Claudea Junckera na oslavách 200. výročí narození Karla Marxe za nepřijatelnou. Lidovci se rovněž distancují od projevu Jeana-Claudea Junckera, který pronesl při oslavách v Trevíru - důrazně s jeho slovy nesouhlasí.

"Významný člen Evropské lidové strany by měl zvažovat, čemu a komu dává legitimitu. Považuji to za výraz neúcty k milionům obětí komunistických režimů po celém světě včetně obětí z řad československých křesťanských demokratů," vysvětlil předseda Výboru pro evropské záležitosti PS Ondřej Benešík. "Nemůžu souhlasit s tím, že Marx byl pouhý filozof a není odpovědný za to, jak se jeho myšlenky dál využily. Otevřeně ospravedlňoval použití násilí ve společnosti. V podstatě nabádal ke zrušení soukromého vlastnictví. To byl začátek zhoubné ideologie, která uvrhla nejen naši republiku do temného období totality," dodal Benešík.

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker u příležitosti dvoustého výročí Marxova narození konkrétně řekl, že Marx by měl být vnímán v kontextu své doby a neměla by se na něj svalovat zodpovědnost za zločiny komunismu. Proti tomuto vyjádření veřejně vystoupil také europoslanec za KDU-ČSL Tomáš Zdechovský, který adresoval předsedovi Evropské komise dopis, v němž se ohradil vůči jeho účasti na oslavách Marxova narození.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama