Mgr. Ondřej Benešík

  • KDU-ČSL
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.03.2019 15:38:19

K výročí vstoupení do NATO

K výročí vstoupení do NATO

Aliance se po letech pozornosti dělené mezi operace prováděné za hranicemi zemí a kolektivní obranou vrací zpět k důrazu na kolektivní obranu.

To je pro nás, země střední a východní Evropy, velmi důležité. Hlavně kvůli tomu jsme před dvaceti lety do NATO vstupovali," řekl k dvacátému výročí přistoupení ČR k Severoatlantické smlouvě místopředseda KDU-ČSL Ondřej Benešík.

Předsednictvo lidovců se dále shodlo na tom, že nejlepším způsobem řešení obrany a bezpečnosti ČR je zajištění toho, že k útoku na ní vůbec nedojde. Jedná se tedy o prvořadý význam alianční politiky odstrašení. Vzájemně provázané komponenty obraných a odstrašujících schopností NATO tvoří jeden architektonický celek. Tato architektura je přitom stará již bezmála deset let. Bude jí třeba upravit tak, aby reflektovala změněné bezpečnostní prostředí.

Další rozvoj bezpečnostní a obranné politiky v rámci Evropské unie KDU-ČSL podporuje. Nesmí ovšem docházet k duplikacím s NATO! Naopak, absolutní prioritou musí být komplementarita NATO a EU v oblasti bezpečnosti a obrany. Komplementarita se ovšem nesmí stát prázdným heslem, ale zcela samozřejmou realitou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama