Mgr. Pavel Blažík

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.08.2012 22:04:32

Až na samé dno

Až na samé dno

Dnešním bezprecedentním odvoláním policejního prezidenta Petra Lessyho se Nečasova a Kalouskova koalice dopotácela až na samé dno důvěryhodnosti, politické kultury a respektu k základním hodnotám demokratického právního státu.

A ne náhodou hraje hlavní roli v tomto smutném divadle ministr vnitra Jan Kubice, expert české pravice na špinavou práci. Účelová kriminalizace či skandalizace nepohodlných jedinců neodmyslitelně patří do jeho arzenálu – např. paní Věra Jourová by mohla vyprávět. O předvolebních provokacích v podobě tzv. Kubiceho zprávy či kauzy Budišov raději ani psát nebudu.

Kubice a jeho koaliční souputníci už jsou dokonce tak arogantní, že jako zdůvodnění likvidace policejního prezidenta použijí zcela průhlednou frašku s náhlým obviněním ze strany Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) v kauze, která byla přitom v minulosti již jednou odložena. Účelovost z toho přímo čiší. O tom, že vedení GIBS pochází z okruhu bývalého ministra vnitra Ivana Langera si cvrlikají vrabci na střechách nejen malostranských paláců. Stejně tak o tom, že životní partnerkou Martina Červíčka, nového policejního prezidenta jmenovaného narychlo bez jakéhokoliv výběrového řízení, je poslankyně ODS Jana Černochová.

Co dodat? Snad jen historický exkurz. Byly to právě náhlé změny ve velitelském sboru tehdejší policie provedené v režii komunistů, které se staly předstupněm jejich nástupu k neomezené moci v únoru 1948. Udělejme všechno pro to, aby se něco podobného – tentokrát v pravicovém hávu – neopakovalo. Příležitost k činu budeme mít již zanedlouho v krajských a senátních volbách.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama