Mgr. Pavel Blažík

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2012 20:54:32

Centrální nákupy se v Jihomoravském kraji osvědčily

Centrální nákupy se v Jihomoravském kraji osvědčily

Jedním z výrazných počinů ČSSD směřujícího k dosažení úspor a ke zefektivnění hospodaření Jihomoravského kraje i jeho příspěvkových organizací (nemocnic, škol, domovů důchodců atp.) bylo založení společnosti CEJIZA (Centrální jihomoravský zadavatel).

Jejím úkolem je realizace tzv. centrálních nákupů, tedy kumulace potřeb jednotlivých příspěvkových organizací a pořízení příslušného zboží nebo služeb v jednom výběrovém řízení.

Po třech letech fungování společnosti CEJIZA je možné konstatovat, že princip centrálních nákupů se v Jihomoravském kraji osvědčil. Uskutečněnými výběrovými řízeními bylo dosaženo celkové úspory okolo 140 milionů Kč. Nejvýznamnější tendry se uskutečnily např. v oblasti nákupu elektrické energie a zemního plynu, mobilních i pevných telekomunikačních služeb či různého zdravotnického materiálu pro krajské nemocnice (nízkomolekulární hepariny apod.). Namátkou lze uvést, že v případě mobilních telekomunikačních služeb se ve srovnání s obdobím, kdy si tyto záležitosti zajišťovaly jednotlivé příspěvkové organizace samostatně, podařilo snížit náklady o celých 50 %.

Úspěch centrálních nákupů je jedním z faktů, které dokazují zodpovědný přístup ČSSD k hospodaření kraje, které se i přes probíhající ekonomickou krizi a všemožného házení klacků pod nohy ze strany pravicových vlád (Topolánkovy i Nečasovy) podařilo udržet na velmi dobré úrovni.

Fakta o ekonomických ukazatelích Jihomoravského kraje ve volebním období 2008 – 2012 a další zajímavé informace k tomuto tématu najdete na webových stránkách www.umimehospodarit.cz.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama