Mgr. Pavel Dobeš

  • Praha 3
  • radní městské části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.08.2012 13:12:57

BESIP spouští nové kampaně zaměřené na motocyklisty

BESIP spouští nové kampaně zaměřené na motocyklisty

I jízda na motocyklu může být bezpečná. S tímto novým heslem přišel BESIP na tiskové konferenci, kde představil nové kampaně zaměřené na správnou jízdu na motocyklech.

A budou potřeba – aktuální statistiky z posledních let totiž uvádějí, že v Evropě ve třinácti státech ze šestadvaceti došlo ke zvýšení počtu usmrcených motocyklistů.

Pohled do evropských statistik hovoří jasně. V Evropské unii umírá v průměru 18x více motorkářů než cestujících v automobilech. V České republice nevyjímaje. Není to jen problém mladistvých, kteří získávají prvotní zkušenosti s řízením na nižších kubaturách (první řidičské oprávnění na motorku lze získat v 15 letech), ale jedná se i o jezdce ve středním věku. Ti dost často získají zkušenosti v mladém věku, následně přesedlají na automobil a v pozdějším věku si díky lepší finanční situaci pořídí navíc velkoobjemový motocykl. „U řidičů středního věku vzniká nebezpečí, že si již odvykli řídit motocykl. Častokrát si koupí silnější stroj, se kterým nemají dostatečné zkušenosti, a proto jsou náchylnější k účasti na dopravní nehodě,“ podotýká šéf oddělení BESIP Roman Budský.

I proto přišel BESIP s novými akcemi, které budou varovat před nebezpečným řízením na motorkách.

V rámci tzv. BESIPEK budou vysílány tři nové spoty (adrenalinová jízda a její nebezpečí, nutnost předvídat chyby ostatních a spot zaměřený na úskalí spojená s řízením motocyklů do 125 ccm). Spoty vznikají ve spolupráci s Českou televizí, tam budou také vysílány.

Další televizní spoty zaměřené zejména na předvýjezdovou přípravu motocyklu a motocyklisty, agresivní a defenzivní jízdu, viditelnost a zvládání krizových situací. Spoty vznikají ve spolupráci s TV Prima Family, kde budou následně vysílány.

Články určené motocyklistům, které budou umístěny na webových stránkách http://www.ibesip.cz (články zaměřené na techniku, oblečení na motocykly, jízdu ve městě, jízdu na silnici, jízdu za ztížených podmínek, druhy motocyklů apod.).

Kurz pro 70 motocyklistů na autodromu v Sosnové. Uskuteční se 2. září tohoto roku a zaměřen bude na teoretickou i praktickou část.

Ve spolupráci s občanským sdružením Doly Bikers a dopravní policií bude uspořádáno 75 besed na středních školách. Zaměřené budou na bezpečnost mládeže v silničním provozu a správné chování motocyklistů.

 Všech pět akcí je zaměřeno na preventivní činnost. Mohou tak přispět ke snížení dopravních nehod motocyklistů.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama