Mgr. Pavel Dobeš

  • Praha 3
  • radní městské části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.10.2012 17:04:53

Operační program Doprava přijde o 9,5 miliardy

Operační program Doprava přijde o 9,5 miliardy

Vyjádření ministra Pavla Dobeše k dnešní zprávě Evropské komise ohledně čerpání eurodotací.

Na základě auditu Evropské komise byla stanovena plošná korekce 10 % na výdaje Operačního programu Doprava, které byly proplaceny příjemcům do 31. srpna 2012.  V absolutní hodnotě se jedná o finanční korekci ve výši cca 9,5 miliard korun. Povětšinou se jedná o projekty tendrované na začátku programového období před rokem 2010, tj. za minulých vedení ministerstva, a zčásti se rovněž jedná o postupy, které byly v souladu se zákonem o veřejných zakázkách a v minulosti nebyly ze strany Evropské komise označovány jako problematické.

Otázkou víceprací se ministerstvo již delší dobu zabývá, například protikorupčními a úspornými opatřeními, které jsme představili na začátku tohoto roku. Provedení této plošné korekce je nutnou podmínkou pro obnovení certifikace, resp. obnovení čerpání prostředků ze zdrojů EU. V případě, že nedojde k prodlení na straně Evropské komise, prostředky obdržíme již v průběhu tohoto roku. Realizací plošné korekce nedojde ke ztrátě prostředků ze zdrojů EU, tyto prostředky bude možno použít na financování  tzv. náhradních projektů, např. na projekty modernizace dílčích úseků dálnice D1, dálnice D1 137 Přerov - Lipník nad Bečvou a rekonstrukci železniční stanice Olomouc.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama