ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.03.2010 9:27:20

Nová várka lživých slibů

Nová várka lživých slibů

Jiří Paroubek se ve volební kampani řídí heslem „papír (billboard) snese vše“.

Jiří Paroubek se ve volební kampani řídí heslem „papír (billboard) snese vše“. Před několika dny oblepil
Ústecký kraj další várkou lživých slibů, z nichž nejkřiklavější je závazek „snížit zadlužování státu do roku 2013 na polovinu“.

Má tím pravděpodobně na mysli snížení deficitu státního rozpočtu, který pro rok 2010 činí 163 miliardy korun. Jeho slib by tak znamenal, že pro rok 2013 hodlá sestavovat rozpočet s deficitem do 80 miliard. To je chvályhodné, i když to v podstatě neznamená nic jiného, než návrat do Maastrichtských kriterií, což po nás Evropa bude tak jako tak chtít.

Lživý obsah tohoto slibu je však patrný z praktické politiky ČSSD v těchto týdnech v Poslanecké sněmovně.
Spolu s komunisty hlasují pro předvolební dárečky svým voličům, jejichž celková hodnota je okolo dvaceti miliard.
Navíc se jedná o mandatorní výdaje, které budou zatěžovat všechny budoucí rozpočty a ztěžovat jakékoli vládě návrat ke zdravým veřejným financím. Korunu tomu socialisté nasadili svým slibem zvýšit průměrný důchod na patnáct tisíc korun, což by představovalo astronomickou částku 170 miliard navíc oproti současnému stavu.

Jiří Paroubek, který se řídí výhradně výsledky průzkumů veřejného mínění, se snaží reagovat na sílící obavy veřejnosti z řeckého scénáře. Ani občané Ústeckého kraje však nejsou tak hloupí, aby neviděli zásadní rozpor mezi vylepenými hesly a praktickou politikou ČSSD.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama