ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.04.2010 18:34:00

Odpuštění DPH pro benefity zvýhodňuje pouze velké podniky

Odpuštění DPH pro benefity zvýhodňuje pouze velké podniky

Řeč na 78. schůzi PSP ČR 13.4.2010

Já jsem rád, že v poznámce pana kolegy Škromacha byl alespoň náznak věcné argumentace. Byla to asi tak jedna desetina toho času, který zbytek věnoval zase poučování ODS a k tomu se nebudu vracet.

K té desetině. Pane poslanče prostřednictvím předsedajícího, ano, toto je správná otázka, zda se tím, že se odpustí daňové zatížení nebo sníží daňové zatížení benefitů, neulevuje podnikatelům. My jsme ale toho názoru, že takto nastavené odpuštění DPH pro benefity zaměstnanců zvýhodňuje pouze velké podniky a v řadě případů dokonce státní či polostátní firmy, které si mohou dovolit například poskytovat režijní jízdenky a takovéto benefity tohoto druhu. Domnívám se, že například argumentovat zde stravenkami je trošku nemístné, protože stravenky jsou odpuštěny z daní jak na straně toho zaměstnavatele, to znamená ten, kdo poskytuje tyto stravenky, tak ale na straně zaměstnance. To znamená, že tady například nejde o jakékoliv změny v případě stravenek, ale obávám se, že ten, komu nejvíce šlo o benefity, byli ti, kteří dostávají zaměstnanecké jízdné, jejich rodiny dostávají toto jízdné a podobně a bohužel to je přesně ta skupina odborářů, kteří mají ten největší vydírací potenciál. O tom už vlády této země historicky vědí mnoho.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama