ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.03.2010 11:42:12

Průzkumy beru vážně

Průzkumy beru vážně

Do voleb zbývá již jen několik málo měsíců. Jakou tvář bude mít volební kampaň?

Do voleb do Poslanecké sněmovny nám zbývá již jen několik málo měsíců, co říkáte zatím posledním volebním průzkumům, dle kterých by budoucí Poslaneckou sněmovnu měla s přehledem ovládnout levice?

Průzkumy veřejného mínění beru vážně, ale spíše jako výzvu k intenzivnější práci. Je ještě poměrně dlouho do voleb a musíme tento čas využít k vysvětlování nebezpečí státního bankrotu, ke kterému bychom směřovali, kdyby vyhrála neodpovědná a populistická levice..

Jak, dle Vás, rozhodování voličů ovlivní dlouhodobá nespokojenost s politikou?

Je pravdou, že se v současné době politika netěší přílišné oblibě, těch příčin je více. Přesto věřím, že si občané uvědomí, že právě nyní se bude rozhodovat o budoucnosti České republiky a o tom, zda se vydá směrem k úsporám či ke státnímu bankrotu.

Můžete uvést 3 zásadní témata, která by neměla chybět v předvolební kampani Vaší strany? Bude se jednat převážně o otázky z domácí politiky nebo se v kampani dotknete i např. otázek zavedení EURA, případně problematiky EU obecně?

Určitě se bude jednat převážně o domácí témata. Rozhodně by neměl chybět boj proti zvyšování schodku státního rozpočtu a boj s korupcí. Mezi prioritami ODS najdeme rovněž přípravy důchodové reformy, reformy školství a v neposlední řadě otázky energetické budoucnosti naší země. Jistě se během kampaně dotkneme i problematiky konvergenčního plánu a budoucnosti zavedení Eura v ČR.

Které problémy, specifické pro Ústecký kraj, byste rád vyzdvihnul a věnoval se jim nejen během kampaně? A měla by se vůbec regionální témata objevovat v kampani pro volby do Parlamentu ČR?

Jelikož kandiduji jako lídr ODS za Ústecký kraj, budu objíždět města a obce našeho kraje a věnovat se problémům občanů Ústeckého kraje.Jde hlavně o problém životního prostředí v kraji, především o možnost prolomení limitů na Mostecku, s čímž nesouhlasím, a problematika těžby uhlí a revitalizace krajiny. Rozhodně se budu také věnovat nezaměstnanosti, který čím dál více tíží mnohé spoluobčany v kraji.

Čím bude, dle Vás, ta letošní jarní předvolební kampaň odlišná oproti té v r. 2006?

Bohužel se domnívám, dle toho, s čím již ČSSD začala, že letošní kampaň bude kombinací populistických slibů a ostrých a kritických výpadů, hraničících s lživými výmysly, jen aby se upoutala pozornost potenciálních voličů.

Jaké formy politické reklamy budete používat? Dáte přednost billboardům či vystupování na náměstí velkých měst kraje nebo kontaktní kampani?

ODS již prezentovala, že nadále bude upřednostňovat kontaktní kampaň, osobní setkávání s lidmi a diskusí o jejich problémech a možných řešení.

Jak je, podle Vás, velká možnost úspěchu nových stran TOP09, SPO, popř. VV či Suverenita? Dostanou se do parlamentních lavic po letošních volbách?

Jelikož všem jmenovaným stranám či uskupením se dostává hojně prostoru v médiích a tím i “neplacené” reklamy, lidé se skutečně začínají o tyto strany a jejich zástupce zajímat. Přesto, že nechci nikterak sílu těchto stran přeceňovat, domnívám se, že jako jediná z těchto stran získá několik mandátů TOP09, možná, ale opravdu jen s malou pravděpodobností i Zemanova SPO.

Komunisté jsou tradičně v Ústeckém kraji, a obzvlášť pak v některých bývalých okresech kraje, velmi úspěšní, ale jaké vidíte šance KDU-ČSL a SZ, co se týká zisku mandátů v Poslanecké sněmovně?

Po zkušenostech z minulých voleb KDU-ČSL má v našem kraji skutečně jen velmi malou podporu, takže neočekávám, že za Ústecký kraj získá nějaký mandát. Ani u SZ neočekávám, že by za Ústecký kraj, ani v celé ČR získali křeslo v PS PČR.

Co uděláte jako první věc, pokud budete zvolen a usednete poprvé po svém zvolení do lavice poslance Parlamentu ČR?

Většinu tohoto volebního období jsem strávil jako člen vlády, což je trochu jiný styl práce. Po těchto volbách jsem připraven na práci poslance, chci především být prospěšný svému regionu.

Troufnete si odhadnout výsledek květnových voleb do PS PČR? A jak podle Vás nakonec bude vypadat povolební spolupráce, je zde šance k znovuzrození tzv. opoziční smlouvy” či něčeho podobného?

Odhadování výsledků voleb přenechám politickým analytikům, sám jsem připraven udělat maximum pro vítězství ODS. Pokud se týká povolebního uspořádání, je to otázka volebního výsledku, ale mohu zcela jasně prohlásit, že ODS nevstoupí do žádné vlády s podporou komunistů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama