ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.04.2010 17:41:37

Sociální demokracie se nedrží tématu

Sociální demokracie se nedrží tématu

Řeč na 78. schůzi PSP ČR 13.4.2010

Za prvé, pane kolego prostřednictvím předsedajícího, pan poslanec Nečas je řádně omluven, tak se tady na něj nemusíte tímto způsobem obracet. Za druhé, už jsme to tady několikrát rozebírali, já prosím pana předsedu, který předsedá této schůzi, aby vedl poslance k dodržování jednacího řádu, abychom se bavili o projednávaném tématu a nedělali z tohoto řečnického pultíku mítink sociální demokracie, kde se semele první poslední, co vám zrovna na jazyk připadne.

Za třetí, pokud se jedná o podstatu této věci, tak ODS tuto věc nenavrhovala ani zrušit, ani jakýmkoli způsobem změnit. Jak víte, byl to návrh vlády Jana Fischera, pro který jste, páni kolegové, skoro jako jeden muž hlasovali a pro který hlasovali i vaši kolegové v Senátu včetně předsedy Konfederace odborových svazů pana senátora Štěcha. To, že jste potom přišli na to, jakým způsobem se to nelíbí odborářům a to, že odboráři v této předvolební době vzali celý parlament, jak Poslaneckou sněmovnu, tak Senát, jako své rukojmí pod hrozbou stávky, a vy jste se samozřejmě na tuto stranu jednoznačně postavili, tak to je vaše věc. Vy jste si tím vyrobili také precedent do jakékoli budoucí doby, kdy třeba někdy v budoucnu tady bude vaše vláda, která bude úplně stejným způsobem takto vydíraná odboráři.

Takže pánové, prosím, neházejte to na ODS. Je to vaše odpovědnost a pokud tady těch 101 hlasů máte, tak si to prosím prohlasujte bez našeho poučování. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama