ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.03.2010 21:41:00

Zloděj křičí chyťte zloděje

Zloděj křičí chyťte zloděje

Michal Hašek ve svém prohlášení hrubé napadl mou osobu.

 Stínový ministr zemědělství ČSSD Michal Hašek vydal před několika dny tiskové prohlášení, ve kterém hrubým způsobem napadá mou osobu a mé působení v čele Ministerstva zemědělství http://www.cssd.cz/media/tiskove-zpravy/gandalovicuv-ucet-zdevastovany-resort-a-miliardy-fuc Je jasné, že v předvolebním čase se pro urážku protivníka nechodí daleko a s důkazy pro svá tvrzení se nikdo obvykle neobtěžuje, avšak obsah Haškovy zprávy překračuje i tyto meze.

Prohlášení Michala Haška: Hašek (ČSSD): Zdevastovaný resort a miliardy fuč

V první řadě je třeba zdůraznit, že resort zemědělství byl skutečně v krizi, a to po letech vlády ČSSD. Špatně vyjednané podmínky vstupu do EU pro naše zemědělce, pod cenou prodané akcie SETUZY Tomášovi Pitrovi ministrem Palasem, zpackaná výběrová řízení v Lesích a nakonec i rozkradené pozemky z Pozemkového fondu. Vedle tohoto, naprosto prokazatelného a známého účtu ČSSD, hrozí dodnes v souvislosti s těmito kauzami České republice celá řada arbitráží.

Personální změny, které jsem po nástupu provedl, vycházely přededevším z potřeby posílit naši roli v Bruselu. Zbavil jsem se lidí, kteří neuměli jazyky, a nahradil je mladými lidmi bez stranické příslušnosti. To, co jsme stihli za dva roky a především v průběhu našeho předsednictví pro naše zemědělce vyjednat, bylo oceňováno i takovými organizacemi jako je Agrární komora. Skutečná personální smršť nastala naopak po nástupu úřednického ministra nominovaného ČSSD, a to jednoznačně pod taktovkou této strany. Pokračuje dodnes a její rozsah zaznamenaly i sdělovací prostředky.

Michal Hašek sám začal po nástupu úřednické vlády resort zemědělství významně ovlivňovat. Svůj vliv umně maskuje občasnou kritikou ministra a jeho rozhodnutí, na kterých se však on sám a jeho strana nepopiratelně podílí. Pokud například kritizuje způsob zadání veřejných zakázek na těžbu v Lesích ČR, mělo by mu být připomenuto, že to byla právní kancelář Jansta a Kostka, blízká ČSSD, která tendry připravovala. Bude se snad snažit někomu namluvit, že o tom nevěděl?

Stejný přístup uplatňuje Michal Hašek ve věci bezprecedentního prodeje jednoho a půl tisíce hektarů lesa v oboře Radějov. Na jedné straně mne kritizuje za politickou koncepci budoucího odstátnění určitého podílu státních lesů, na čemž se shoduje i řada odborníků. Na druhé straně "svítí" k největší tiché privatizaci státního lesa za existenci státního podniku. Jeho vlažná kritika ministra na tom nic nemění, protože v tak závažném případě by strana, která ministra do úřednické vlády nominovala, musela zasáhnout podstatně tvrději.

Ve svém prohlášení se pan Hašek opírá z velké části o citace z výročních zpráv BIS za roky 2007 a 2008. Souhlasím s tím, že resort zemědělství je bohužel často ve středu zájmu různých lobistických skupin, více než jiná ministerstva. Já jsem byl vždy rád, že se těmto věcem BIS věnuje a pomáhá tak vedení ministerstva zasáhnout a zabránit jakémukoli ovlivňování. Na organizaci zadávání veřejných zakázek jsem zavedl nový systém, podle kterého byly zveřejňovány zakázky i nad rámec zákona. Nikdo nezaznamenal, že nový pan ministr tento systém zrušil. Uvedená zakázka na IT služby, u které pan Hašek naznačuje nějaké temné pozadí, byla novým vedením ministerstva potvrzena dodatkem, který ji pouze rozdělil do více let, a nadále se v ní pokračuje.

Stínový ministr zemědělství Michal Hašek se snaží zakrýt svou nezkušenost v oboru politickým útokem. Jediný věcný bod je ohraná písnička ČSSD proti privatizaci Budvaru. Bylo by lepší, kdyby před veřejnost předstoupil s odbornými argumenty a s jasnými představami, jaké podmínky pro české zemědělce chce vyjednat v Bruselu (rok 2013, kdy začne nové období Společné zemědelské politiky, se blíží) či jaké řešení nabízí pro státní lesy. Takové odborné debaty se rád zúčastním jakékoli půdě.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama