Mgr. Petr Gazdík

  • STAN
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.12.2019 16:29:00

Není to o matematice. Maturita se musí změnit od základu

Není to o matematice. Maturita se musí změnit od základu

V prvním čtení se v Poslanecké sněmovně projednává návrh na zrušení státní maturity z matematiky.

Hnutí STAN nesouhlasí s tím, aby se debata omezila pouze na státní závěrečnou zkoušku z matematiky. Vyzývá proto ostatní politické strany ke skutečné práci nad změnou českého vzdělávání.

„Výsledky studentů by neměly být hodnoceny podle jedné závěrečné zkoušky. Zvlášť když stát nedokáže dlouhodobě nastavit její potřebnou úroveň. České školství má mnoho problémů a nelze se omezovat jen na zavedení nebo zrušení státní maturity z matematiky. Deset let však ministerstvo věnuje energii pouze matematice,“ upozorňuje poslanec STAN Petr Gazdík.

„V rámci modernizace vzdělávání pro 21. století navrhujeme, že o výsledcích studentů má rozhodovat samotná střední škola. O úspěchu v životě člověka by se také nemělo rozhodovat, podle toho, jak se vyspí v maturitním týdnu. Proto chceme zavést tzv. středoškolské minimum, které si studenti budou moci splnit už v průběhu studia a bude stěžejním hodnocením jejich předpokladů pro absolvování střední školy,“ představil změnu středoškolského vzdělávání Petr Gazdík.

Více o vizi Modernizace vzdělávání pro 21. století se můžete dočíst na www.moderniskolstvi.cz.

„Vyzýváme proto ministra školství i zástupce ostatních politických stran, aby přestali o změně školství pouze diskutovat a začali ho i reálně měnit. Naše návrhy jsme už připravili, a jsme připraveni nad nimi diskutovat s ostatními, aby se našla potřebná shoda napříč politickým spektrem,“ dodal Gazdík.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama