Mgr. Petr Hannig

Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • Rozumní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.09.2018 14:22:59

ČT jako jeden z volebních subjektů v senátních volbách na Praze 4

ČT jako jeden z volebních subjektů v senátních volbách na Praze 4

Nedívám se často na televizi, ale to, co jsem viděl, nebo lépe řečeno zažil tento týden při sledování pořadu Reportéři ČT, mi vzalo dech. Kauza stará už několik let je zcela účelově zařazena ani ne měsíc před senátními volbami.

 

Bez jakéhokoliv aktuálního vývoje oné kauzy, je v den zahájení kampaně před senátními volbami současné senátorky Evy Sykové, zařazena reportáž, která, tak říkajíc, současnou senátorku politicky popravuje. Česká televize se tak stává jedním z volebních subjektů, neboť tímto pořadem nepokrytě nahrává protikandidátům senátorky Evy Sykové.

    Předesílám, že paní senátorku, profesorku MUDr. Evu Sykovou, DrSc neznám, dokonce mi ani neposkytla svou podporu při prezidentské volbě, to jest nepřipojila podpis pod mou prezidentskou kandidaturu.

     Čili, měla by mě vlastně těšit, nebo být mi lhostejná tato naprosto zlá reportáž, při které se na obrazovce objevovali lidé, postižení nemocí, jíž mělo zastavovat podání kmenových buněk, vyvíjených na vědeckém pracovišti, které kdysi vedla současná senátorka Eva Syková. Vystupovali tam také rodinní příslušníci už zemřelých pacientů. Reportáž velmi silně působící na city voličů.

    V reportáži vystupoval také její protikandidát, Jiří Drahoš, tehdejší prezident České akademie věd, který vysvětloval, proč Evu Sykovou neodvolal dříve a proč ji odvolal až později z postu ředitelky ústavu, kde byl vyvíjena vakcína zpomalující průběh nemoci.

     Reportáž byla režírována tak, že vykreslila Evu Sykovou jako v podstatě zločince, který vytahoval z nebohých pacientů peníze za neúčinnou léčbu, či zařazení do seznamu pacientů, na kterých bude ona léčba vyzkoušena. A jako člověka naprosto bezcitného, kterého osud pacientů nezajímal.

     Ještě jednou zdůrazňuji, že s onou kauzou seznámen nejsem, nevím, jestli ty všechny věci, které jsou paní senátorce Sykové kladeny za vinu jsou relevantní či nikoliv.

      Z mého pohledu je ale podstatné, že pořad Reportéři ČT o Evě Sykové Česká televize zařadila těsně před volbami. Takto může ČT vlastně popravit kohokoliv z kandidátů při jakýchkoliv volbách a tím fakticky pomoci protikandidátovi, či protikandidátům.

     Obávám se, že proklamovaná veřejnoprávnost ČT, která by měla vyváženě referovat o všech subjektech zúčastňujících se voleb, zde lidově řečeno dostala na frak. Na rozdíl od prezidentské volby v letošním roce, kde ČT dávala fakticky prostor všem prezidentským kandidátům rovnoměrně, což jako jeden z kandidátů mohu dosvědčit.

      Nechci také z tohoto pořadu vinit celou ČT, možná že je na vině jenom určitý záměr šéfů pořadu Reportéři ČT. Každopádně by se tímto porušením vyváženosti v referování o kandidátech těsně před volbami měla zabývat Rada ČT.

   Mimochodem, neustále je na tapetě výběr členů Rady ČT. I když je výběr uskutečňován pod pláštíkem nestrannosti, stále na výběr členů Rady mají vliv politické strany. Už dávno jsem navrhoval výběr členů Rady losováním rodných čísel všech občanů ČR, a ne pouze určitých nepolitických společností, na který mají samozřejmě vliv politické strany, které v podstatě ony společnosti vyzývají, aby své nominanty do Rady vysílaly.

    Zdá se mi, že takovýto účelový výběr Rady činí Radu bezzubou. Rada také v podstatě nemůže sama zasahovat do pořadů, má jenom právo jmenovat a odvolávat ředitele. Možná, že cílem předkladatelů zákona o radách veřejnoprávních institucí šlo právě o to, aby ony rady byly bezzubé.

     Každopádně, sestavení Rady ČT, zde v této předvolební době není důležité. Vážné je, že pořad Reportéři ČT nezvratně poškodil senátorku Evu Sykovou. A to je věc vážná a je zcela jedno jestli paní senátorka někomu sympatická či nikoliv. Taková negativní síla, která z pořadu čišela, působící na odrazení voličů, aby Evu Sykovou volili, hraničí snad až s trestným činem maření voleb.

    Ještě jednou zdůrazňuji, že neznám onu kauzu, nestavím se v ní na žádnou stranu sporu. Jde mi o vysílání načasované do období ani ne měsíc před volbami.

Mgr. Petr Hannig, předseda ROZUMNÝCH a bývalý prezidentský kandidát

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama