Mgr. Petr Hannig

Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • Rozumní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.06.2021 14:09:00

Naprosté pominutí zdravého rozumu

Naprosté pominutí zdravého rozumu

Komentář na facebookovém profilu k zákonu, stanovujícímu podmínky pro předjíždění cyklistů

 Včera jsem slyšel v ČRo rozhovor redaktora Kloce s poslancem za ČSSD Dolínkem, autorem novely zákona, který stanovuje, že cyklistu budete moci předjíždět jenom v případě, budete-li mít možnost zachovat od něj odstup jeden a půl metru. Na některých silnicích, či dokonce na většině silnic to není možné. Kdyby řidič, hlavně řidiči autobusů či nákladních aut, dodržoval doslovně tento zákon, (který je navíc opepřen zákazem řízení při překročení tohoto zákona), tak by se za cyklistou ploužil tak dlouho, dokud by cyklista nesesedl z kola a nenechal auta předjet.

Zásadně s tímto zákonem nesouhlasím. není mi jasné, proč se ve sněmovně nenašlo dostatečně hlasů poslanců pro to, aby zákon nepropustili kvůli naprostému pominutí zdravého rozumu. Poslanec Dolínek byl zároveň pražským zastupitelem do obecních voleb v roce 2018, kdy se ČSSD do pražského zastupitelstva nedostala. Ten zákon je šitý na Prahu a je vidět, že onen poslanec vůbec neví, jaký je stav, a hlavně šířka silnic na venkově.

Takovéto zákony cyklistům nepomáhají a zvyšují agresivitu mezi automobilisty a cyklisty, protože je prostě nesmyslný. Za čtyři roky, kdy byla ČSSD u vlády, pokud chtěla pomoci cyklistům, tak měla tlačit na to, aby byla vybudována síť bezpečných cyklostezek, a ne terorizovat řidiče motorových vozidel takovýmto hloupým zákonem. Vždyť mnohdy nemají jinou možnost dostat se k lékaři, do práce atd., než vlastním vozidlem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama