Mgr. Petr Hannig

Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • Rozumní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.11.2021 23:10:13

Nemám rád nadšené svazáky, ale ani ty, kteří překypují nenávistí ke všemu

Nemám rád nadšené svazáky, ale ani ty, kteří překypují nenávistí ke všemu

Já na žádné demonstrace nechodím, nemám rád svazácké nadšení těch, kteří jsou naočkováni médii, a vytvářejí si své nové světce, ale nemám rád ani nenávistí překypující demonstrace proti všemu možnému.

 Přátelé, já na žádné demonstrace nechodím, nemám rád svazácké nadšení těch, kteří jsou naočkováni médii, a vytvářejí si své nové světce, ale nemám rád ani nenávistí překypující demonstrace proti všemu možnému. Odjel jsem dnes z Prahy ven na hrob své ženy, ale večer jsem se stačil podívat na zprávy na Nově, protože jsem se těšil na první vizuální interview s naším panem prezidentem. Skvělé, myslí mu to stále fantasticky. O to víc mě urazilo, jak někdo na Národní třídě urážel pracovníky Hradu, kteří tam za pana prezidenta přišli položit kytici. Ti holenkové, co tak činili, absolutně nevědí, že právě Miloš Zeman spustil v Technickém magazínu v roce 1989 onen proud, který pak vyústil v převrat, zatímco možná jejich otcové či dědové ještě v té době na srdci hřáli rudé stranické knížky. Já sám jsem tehdy nechrastil klíči, protože když jsem viděl ty zástupy bývalých komunistů z rádia, nadšeně převlékající si kabáty a cinkajících jako o závod (v rádiu jsem byl s pár ještě dalšími jeden z mála, co nebyl v partaji), tak jsem tušil, kam se to všechno bude ubírat. Jenomže ani ti, co se rychle zbavili stranických knížek a pozorovali zda někdo vidí jak jsou nově uvědomělí, ani ti se nedočkali zářné budoucnosti. Kdepak, bylo třeba být náměstkem nějakého vhodného podniku, který se dal vytunelovat, nebo vekslákem, který měl už vyděláno před tím, či někým podobným, a při tom si za peníze udělat ty správné známosti. Z těchto "šikovných" lidí se dnes rekrutuje smetánka. Přesto jsem rád, že můžeme žít ve svobodě, pokud si svobodu můžeme užívat. Pokud jsme se nenechali nalákat na problematické půjčky, pokud jsme si vychovali potomky, kteří nepropadli drogám či hazardu a pokud se nestravujeme zbytečnými nenávistmi k něčemu, co nelze změnit. Jan Werich říkal: "Čtěte bibli, tam to všechno je". A v Novém zákoně (což je součást Bible, pro ty, kteří se v této problematice neorientují) na otázku kohosi, jestli se má protivit tehdejšímu režimu, to jest Říši Římské, která okupovala Izrael v té době, tak Ježíš odpověděl: "Podívejte se na tu minci. Jaký je na ní portrét? Císařův. Takže co je císařovo císaři a co je Božího Bohu." Takže žádná revoluce v dějinách nezvítězila, pokud nebyla připravena předen v zákulisí. To znamená, je zbytečné investovat do protestů svůj vlastní duševní potenciál. Možná, že si někteří z vás pamatují na takového sympatického pána, co v televizi předpovídal počasí, který vždy na konci zkřížil paže na prsou a loučil se slovy, což nyní dělám pro dnešní večer i já: "Klid v duši". Petr Hannig.Pokud se vám má slova zamlouvají, pozvěte k nám do skupiny Petr Hannig - FANKLUB a vaše přátele k diskuzím bez vulgarit a nenávistných výlevů.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama