Mgr. Petr Hannig

Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • Rozumní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.03.2020 20:50:07

Štěstí v neštěstí

Štěstí v neštěstí

Neuvěřitelná situace! Jediným státem, který je schopen vyrábět roušky, respirátory, a další zdravotnické potřeby a prostředky ke zmírnění nemoci Covid-19 je Čína.

    Není to tak náhodnou katastrofální selhání tzv. liberální demokracie? Kde je kolos, nejsilnější vojenská mocnost světa, USA? To země, k níž jsme kdysi vzhlíželi s úctou a věřili jsme v její naprostou ekonomickou převahu, není schopna zásobit své zdravotnictví testovacími soupravami a zdravotnickými potřebami ke zmírnění nákazy? Samozřejmě byla by schopna, ale na vině je systém. Vyrábět vše nejlevněji, aby byl zisk akcionářů co největší.

   Kde je zcela se vytrácející Evropská unie? Jedna velká země v EU (oficiální politické osobnosti se dokonce bojí říct, která to je), přes kterou z důvodů logistických a nemožnosti po zemi je přepravit jiným způsobem, měly nejenom k nám, ale i do např. Švýcarska, doputovat objednané prostředky proti šíření koronaviru, je zcela protiprávně zadržuje na svém území.

   Kde jsou špičky EU, které by úřadům této země nařídily, propusťte zdravotnický materiál, tam kam měl směřovat? To snad má naše země poslat komando, aby si silou vynutila propustit objednaný zdravotnický materiál? Právě probíhající pandemie ukázala, že na EU nelze spoléhat. Když jde do tuhého, každá země, co má plná ústa solidarity si věci dělá po svém. A nejenom po svém, ale naprosto proti mezinárodnímu právu. Z pozice síly, která se halí do jakýchsi právnických kliček.

     A u nás? Celý slavný demokratický blok se může jenom zahanbeně rdít. Neustále kritizovali prezidenta Zemana za nadbíhání Číně. Zeman sice mlčí (není vidět a slyšet v médiích), ale koná. Také díky jeho odsudku připravované cesty na Tchaj-wan bývalého předsedy Senátu Jaroslava Kubery (ODS), která se po jeho náhlém úmrtí naštěstí nekonala, se mohl obrátit na politické špičky v Číně. Nevím, zda právě tolik kritizovaná cesta hradního kancléře a poradce Hradu, není za ochotou Číny, pomoci nám v nouzi. To je v praxi politika různých azimutů našeho prezidenta. I kvůli této rozumné politice jsem jako prezidentský kandidát okamžitě po skončení prvního kola volby bez zaváhání vyzval mé voliče, aby volila Miloše Zemana.

     Pirátský primátor Prahy se na štěstí v poslední době soustředil na provokování Ruska, takže snad Čína zapomněla na jeho zcela zbytečné vypovězení smlouvy mezi Prahou a Pekingem. Čína ve svém centralizmu nepovažuje primátory měst za nějakou veličinu. Dalo by se říct, že to je pod úrovní sledování těch nejvyšších míst.

    A další záležitost. Naštěstí pandemie nemoci Covid-19 přišla včas, kdy se na ještě Tchaj-wan nerozjel nový předseda Senátu, také za ODS, Miloš Vystrčil. A hlavně, kdy je náměstkem ministra zdravotnictví ještě epidemiolog profesor Roman Prymula, který působil na pozici prorektora Vojenské lékařské akademie. Takže dokáže jako voják být jasný, stručný a věcný. Proč říkám na štěstí ještě. Neměl totiž bezpečnostní prověrku a měl být v polovině března přeřazen na nižší funkci.

    Myslím si, že vláda, i přes kritiku opozice, dělá to nejlepší co může.

    Tak jako mnohokrát v historii má náš národ štěstí v neštěstí.

Mgr. Petr Hannig, předseda ROZUMNÝCH a bývalý prezidentský kandidát

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama