Mgr. Petr Hannig

Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • Rozumní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.12.2022 19:38:00

Už není cesty zpátky

Už není cesty zpátky

Komentář na facebookovém profilu k ochraně územní celistvosti Ukrajiny

 Podíváme-li se na mapu mezi světovými válkami, tak se to tak může jevit. Polsko mělo ve svém státě celou západní Ukrajinu, za Rakouska nazývanou Halič, i s jejím hlavním městem Lvovem. V hluboké historii Polskolitevský stát se rozprostíral nad územím západní Ukrajiny také. A to ještě Putin zapomněl připomenout rumunsko-jazyčnou Bukovinu (Černovcy) a částečně maďarsko- jazyčné Zakarpatí. Byl jsem tam a je tam velice silný příklon k tomu, aby se stali součástí Maďarska.

Ale už není cesty zpátky. Rusko si tou zpackanou únorovou invazí zavřelo cestu k srdcím i mnoha ruskojazyčných Ukrajinců, což před únorem nebylo tak jasné. A i Evropa a USA budou i při jednáních důsledně chránit územní celistvost Ukrajiny, podle mého mimo Krym a se zvláštním statutem pro Donbas. Prostě návrat k Minským dohodám.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama