Mgr. Petr Havlík

  • Občané
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.01.2011 13:28:43

Nekonečný seriál pokračuje č. 3

Nekonečný seriál pokračuje č. 3

ČSSD – 512 mil. Kč, ODS – 314 mil. Kč, VV – 113,5 mil. Kč a TOP 09 – 74 mil Kč. To jsou kvalifikované odhady reklamních agentur nákladů těchto politických stran ve volební kampani za období leden až září 2010.

Připočtěte si k tomu ještě náklady na kampaň pro komunální volby 2010, ale i evropské volby v červnu 2009 a nakonec neuskutečněné volby do PS Parlamentu na podzim 2009. Součet nákladů by byl dvojnásobný. A teď stačí to porovnat s čísly, která uvádějí lídři stran oficiálně a také s těmi, která uvedli ve výročních zprávách o hospodaření. Jisté je, že vedle skutečných zdrojů existují i ty neveřejné. Proč asi? Není to náhodou lež? Možná námět pro některého statečného investigativce.

Je chvályhodné, že se tomuto tématu začala věnovat Transparency International, protože je zjevné, že to může souviset s korupcí. Na zbytek zdrojů se skládají všichni daňoví poplatníci, neboť ve volebním roce získávají politické strany ze státních příspěvků dohromady asi 1 mld. Kč. Tu druhou miliardu si nějak seženou sami. Jak?

V úterý vysílal televizní kanál CS film skvělý snímek Karla Kachyni Ucho. Jak je vidět „velký bratr“ má své pokračovatele i v naší současnosti. Manipulovat a vydírat je tak omamně lákavé, a zdá se i  úspěšné. A to tak, že z toho až mrazí.

Pavel Drobil zůstává místopředsedou ODS a navíc vede odborné komise strany. Přesně v duchu rčení – ne moudrost, ale hloupost je umíněná. Třeba si říká, že když vyšuměl Barták, tak může vyšumět taky.

Advokátní kancelář Miroslava Jansty inkasovala až 8 tisíc Kč na hodinu od pražského magistrátu za služby spojené s přípravou stavby čističky odpadních vod. Čistička nestojí, ale Praha smlouvu za neuvěřitelných 56 mil. Kč plní dál. Vzpomínáte na smlouvu pana doktora Jansty pro Českou poštu za 100 mil. Kč? A nejen to. On prostě dokáže  být ve správný čas na správném místě. A to v každém režimu a za každé vlády.

Muž spojený s Berdychovým gangem pracuje pro vnitro. Jenom jeden?

Zakladatel a šéf Facebooku Mark Zuckerberg prohlásil, že soukromí je přežitek dvacátého století. Karel Čapek kdysi napsal, že mladá generace má pocit, že s ní přichází lepší svět a stará garda má pocit, že s ní ten lepší svět odchází. Nic nového. Až na to, že se teď podle facebookových modelů dělí lidé  na kategorie on-line a off-line. On-line kategorii nezávidím.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama